Drejø: Ø-hygge i verdensklasse.

Øen ligger i samme afstand fra Ærø, Fyn og Tåsinge, og undertiden har det givet Drejø tilnavnet: Drejø ligger "midt i verden". Drejø by er finurligt snørklet og meget idyllisk med bindingsværkshuse og gårde. Uden for byen er der grønne bakker, kvæg på markerne, snoede smalle landeveje, svaler, lærker og en dyb ro.

Fin lille havn

Drejø Gamle Havn ligger tæt på byen og er hyggelig i en klasse for sig. Selv om der på papiret kun er 10-15 gæstepladser, kan der sagtens smutte 20-25 både ind på en god sommeraften. Alle hjælper til, så de sidste også får en plads.

OBS: Tjek havnens facebookside for dybden i renden, den kan være ned til 1,3 meter.

På havnen er der gode faciliteter, blandt andet et opholdsrum til sejlere og salg af drikke. Desuden er her en teltplads til sejlende gæster.

Også for børn

Drejø er berømt for sine fine badestrande, helt særlig er Bækskilde Strand med fint hvidt sand, badebro og badevand i børnedybder.

Ved havnen er der flere gode muligheder for både krabbefangst og fiskeri. Der et is-udsalg, Kræmmerhuset, hvor der sælges både is og lopper.

Købmand og kro

Øens velassorterede købmand ligger tæt på havnen – og I kan låne en ladcykel til indkøbsturen.

Husk at bestille morgenbrød til næste morgen. På kroen er der kaffe, dejlig kage og grillmad – og der er et spisested mere på havnen, Spiseladen.

Vil I smage nogle af de lokale varer, er der gårdbutikker med friske ø-varer, også kød fra lam og kvæg, der har nydt udsigten fra Drejøs grønne bakker.

Udsigt over Øhavet og tur på ”Drejet”

Med lidt held kan I opleve de sjældne hvide dådyr. Her er vidtstrakte strandenge – et eldorado for fugleelskere.

En særlig smuk naturoplevelse er det at cykle eller vandre hele vejen ud på Drejet – en lang landtange med vand på begge sider. Helt herude – midt i Øhavet – ender turen brat ved Klinten i 17 meters højde. Her finder I Øhavets formentlig bedste udsigt. Mod syd ligger Ærø og mod nordvest skimtes Avernakø og Fyn mod nord; resten er glitrende hav.

Snyd ikke jer selv for gåturen i strandkanten rundt om Klinten, her er god mulighed for at få et forstenet søpindsvin med hjem i lommen.

Kig også inden for i øens kirke, der er fra 1535 – et år før reformationen. Den regnes som den første protestantiske kirke i Danmark.

Faciliteter

i Drejø Gammel Havn
 • toilet icon på havneguide.dk
  Toilet
 • grill icon på havneguide.dk
  Grill
 • bad icon på havneguide.dk
  Bad
 • Icon slæbested på havneguide.dk
  Slæbested
 • elektricitet icon på havneguide.dk
  EL
 • indkøb icon på havneguide.dk
  Indkøb
 • wifi icon på havneguide.dk
  Wi-Fi
 • hjertestarter icon på havneguide.dk
  Hjertestarter

Spisesteder

i nærheden af havnen

Drejø Kro

Vigsvej 1, Drejø
5700 Svendborg
Danmark

Begivenheder

i nærheden Drejø Gammel Havn

Seværdigheder

i nærheden af Drejø Gammel Havn

Andre havne

i nærheden af Drejø Gammel Havn

Drejø Gammel Havn

Drejø Havn

Hjortø Havn

Skarø Havn

Birkholm

Korshavn Bro - Avernakø

Ballen Lystbådehavn - Fyn

Ærøskøbing Vestre Bådehavn

Ærøskøbing Gl. Havn

Vesterrøn Havn

Copyright 2023 © Havneguide.dk