Sejlads i Danmark

Et alsidigt oplevelsessejlerparadis
Med en samlet kyststrækning på næsten 7.300 km, med over 400 navngivne øer, utallige sejlbare fjorde, vige og bugter, byder Danmark på sejleroplevelser for enhver smag. Omgivet af vand er der nærmest uanede muligheder, når sejlturen går til Danmark. Her kan alle finde turmuligheder, der passer til deres temperament og færdigheder. Med mere end 350 lystbådehavne og marinaer, er der aldrig langt til næste provianterings- eller overnatningssted. De fleste trofaste Danmarkssejlere har deres favoritfarvande – læs mere om de enkelte farvande og sejlerdestination her på siden.

Nordjylland

Langs Jyllands nordlige østkyst kan man sejle ind i Mariager eller Randers Fjord og få en sejleroplevelse og naturoplevelser i særklasse. Længere oppe ad kysten ligger indsejlingen til Limfjorden, der ikke længere er en fjord, men nok mere et farvand, der gennemskærer Jylland på tværs. 

I Limfjordens østlige ende har man den lange smalle indsejling fra Kattegat, der mest minder om en flod. I midten møder man de enorme bredninger og i den vestlige ende ligger sundene mellem Thy og øen Mors. Undervejs møder man mange kringlede vige og mange charmerende småøer. Turen rundt om Mors er en unik naturoplevelse, man ikke bør snyde sig selv for. Limfjordsegnen er berømt for sine mange restauranter og kulinariske fristelser. Fx Fur Bryghus, på øen Fur, der byder sejlere velkommen med to ankerbøjer med teksten "Fur Bryghus - parkering til glæde for lystsejlerne".

Sejler man mod toppen af Danmark, nord for Limfjorden, kan I nyde den maritime stemning i en perlerække af små havne, med Sæby som en af de største. Skagen mod nord er også et meget populært samlingspunkt for lystsejlere fra nær og fjern.

Inspiration og sejleroplevelser
Destination Limfjorden på havneguide.dk
Limfjorden
Nyd vores destination og grib de mange muligheder

Limfjorden

Limfjorden opleves med alle sanser, stille, roligt og helt tæt på. Med højt til himlen og plads til at puste ud. En sejlerferie i Limfjorden byder på afvekslende sejlerfarvand og
Læs mere

Midtjylland

Århus Bugt, Kattegat og Storebælt

Østjylland med Århus Bugten, Kalø og Ebeltoft Vig, Horsens og Vejle Fjord samt Samsø og charmerende småøer er et yndet lystsejlerområde.

At opleve Sletter Hage fyr, Mols Bjerge fra søsiden er en smuk oplevelse, og et besøg i Ebeltoft med sine brolagte gader og charmerende byhuse, giver gode sejlerminder for hele familien. Oplev også det unikke havnemiljø i Øer Havn, hvpr I skal indsejle gennem slusen. Det er en oplevelse, man ikke glemmer. 

Aarhus er med sine adskillige små havne et besøg værd, her ligger man i gåafstand fra bymidten og de mange kulturelle seværdigheder.

I sommermånederne er især de små øer, Tunø, Endelave, Hjarnø og Samsø også populære sejlermål.

Inspiration og sejleroplevelser
Oplev det blå Østjylland på havneguide.dk
Det Blå Østjylland
I Vikingernes Farvand

Det Blå Østjylland

Sæt kursen mod Det Blå Østjylland og kom på sporet af vikingernes dramatiske søfartsliv. Det østjyske maritime kulturlandskab var hjemsted i Vikingetiden for verdens største
Læs mere

Sydjylland og Fyn

Lillebælt og farvandet omkring Fyn og Sønderjylland

Fyn, især øhavet er et af de mest populære sejlerfarvande i Danmark. Her er pittoreske havnebyer, flotte kyststrækninger og mange charmerende småøer. Svendborg Sund er nok en af Danmarks smukkeste vandveje og her åbner sig Det sydfynske Øhav sig med små øer spækket med havne og ankerpladser. Et af Øhavets absolut største trækplastre er den gamle, stolte købstad Ærøskøbing på Ærø.

Længere sydpå ligger øen Als og Flensborg Fjord, der også er meget populære lystsejlerområder. Her kan man blandt andet bese et af Danmarks nationalsymboler, Dybbøl Mølle, fra vandsiden og opleve Sønderborgs charmerende havnefront med mange cafeer og restauranter.

Turen op gennem Lillebælt er også en stor oplevelse (på grund af den stærke strøm i farvandet er det bedst at gøre turen fra syd til nord). Her byder også Haderslev og Kolding Fjord sig til. Ved Lillebæltsbroen er der landkending til begge sider og mange smukke udsigter. 

Inspiration og sejleroplevelser
Sejlerparadiset Fyn på havneguide.dk
Sejlerparadiset Fyn
Øvre fyn

Sejlerparadiset Fyn

De smukke havne på Nordfyn samt i Assens, Middelfart, Kerteminde og Nyborg har meget at tilbyde sejlende gæster og vi glæder os til at byde jer hjertelig velkommen. Her er et bredt
Læs mere
Destination Lillebælt på havneguide.dk
Lillebælt
Nyd nærværet

Lillebælt

I Lillebælt er der korte afstande mellem de gode oplevelser. Med sin særlige placering og den smukke, varierede natur, er det et af Danmarks bedste steder for en aktiv ferie. Fang
Læs mere
Svendborg havn
Det Sydfynske Øhav
et øhav i verdensklasse

Det Sydfynske Øhav

I det sydfynske øhav får du en ø-oplevelse i verdensklasse. Her ligger et unikt sejlerområde – som også er et enestående oversvømmet istidslandskab, hvor der er udfordringer og
Læs mere

Hovedstaden

Sundet

Sundet, Roskilde fjord og Isefjorden

Farvandene omkring Sjælland byder på store sejleroplevelser. Besøg blandt andet havnene i Nykøbing Sjælland, Holbæk, Roskilde, Frederikssund, Frederiksværk og Hundested, der alle ligger direkte ud til fjordene, der i øvrigt er godt forsynet med ankerbøjer.

Isefjorden dækker et område på mere end 300 km2, og består i virkeligheden af flere fjorde med selvstændige navne, nemlig Lammefjorden, Holbæk Fjord og Roskilde Fjord. Den udløber i Kattegat mellem Hundested og den lille hyggelige by Rørvig, der er sommeren byder på ægte havne- og sommerferiestemning. I Roskilde Fjord passerer I hyggelige havne, ankervige, og tager I turen helt ned i bunden af fjorden er der masser af oplevelser i den historiske Roskilde bymidte. 

Sejler I ned i Sundet på østsjælland, vil I også passere en perlerække af små hyggelige havne. Ved indsejlingen til sundet er det store Kronborg Slot meget tæt på og en stor oplevelse at sejler forbi. På din vej gennem Sundet og ned til Københavns Havn vil du opleve megen sejleraktivitet. Kommer du fra nord ind til København, skal du som lystsejler sejle gennem Lynetteløbet (den sydlige indsejling), da Kronløbet mod nord er forbeholdt erhvervsskibe. Her vil du opleve den driftige Nordhavn med færgelejer, containerterminal, lagre og industrier. I Inderhavnen, som strækker sig fra Nordre Toldbod til Langebro, findes mange af de seværdigheder og kvarterer, som har gjort København til et populært og elsket turistmål verden over.

Inspiration og sejleroplevelser
Strand på Den Danske Riviera i Nordsjælland
Nordsjælland
Den Danske Riviera

Nordsjælland

Kongernes Nordsjælland, Den Danske Riviera, Københavns grønne forhave … Kært barn har mange navne! Kom til vores smukke Nordsjælland, hvor utallige, fantastiske oplevelser venter
Læs mere

Sjælland

Farvandene omkring Sjælland samt Smålandsfarvandet

Sjælland, Lolland-Falster og Møn 

Farvandene omkring Sjælland kan også byde på store sejleroplevelser. Smålandsfarvandet, mellem Sjælland og Lolland har både øde strandenge, skovomkransede herregårdsmiljøer og stille vande mellem fjorde, sunde og småøer.

Og turen gennem Bøgestrømmen hører helt sikkert også til blandt de mere mindeværdige, ligesom en tur gennem Guldborgsund er en stor oplevelse. I det sydøstlige hjørne af Sjælland har man Præstø Bugt og Feddet som gode turmål.

På Sydkysten finder man både større havne, men også øhavs stemning og minderige kultur- og naturoplevelser. 

Inspiration og sejleroplevelser
Visit Sydsjælland & Møn
Sydsjælland og Møn
Her begynder historierne

Sydsjælland og Møn

Sydsjælland og Møn har noget helt særligt at byde på, når det gælder sejlervand og sejloplevelser. Her ligger Danmarks længste kystlinje med mange hyggelige havne og masser af
Læs mere

Bornholm

Østersøen - Bornholm

Vil man på "langfart", og samtidig opleve et stykke unikt dansk natur, skal man tage til klippeøen Bornholm, der ligger i Østersøen mellem Sverige og Polen.

Her kan man blandt andet opleve Hammerknuden, det voldsomme fjeld, der rejser sig lodret op fra havet, ligesom man kan opleve en hel perlerække af små hyggelige havnebyer. Fra Bornholm kan man tage en afstikker til Danmarks østligste punkt, nemlig tvillingeøerne Christiansø og Frederiksø, 20 km nordøst for "fastlandet". Her, hvor tiden synes at stå stille, er mågernes skrig det eneste, der forstyrrer freden - sand lise for krop og sjæl.

Inspiration og sejleroplevelser

Småøerne

Inspiration og sejleroplevelser
Småøerne - univers på havneguide.dk
Småøerne
- sæt kursen mod de danske ø-havne

Småøerne

At sejle til de danske småøer er noget ganske særligt Roen sænker sig om bord, når båden nærmer sig den nye ø-destination: Derude i horisonten venter et nyt land, klar til at blive
Læs mere

Copyright 2024 © Havneguide.dk