Skarø Havn byder velkommen

Selv om Skarø er lillebitte, er øen kendt for gode spisesteder med ø-specialiteter, fantastiske is og musikarrangementer – tilsat smuk natur og den helt særlige ø-stemning.

Indsejlingen er nem. På en god dag i højsæsonen er der godt fyldt op, men med fælles hjælp er der (næsten) altid plads til én båd mere. Her er bordbænkesæt, fastmonterede grill og et pænt facilitetshus.

Vi vil gerne høre om dit besøg i vores havn: Evaluer dit besøg i Skarø Havn

Gode spisesteder – Sommersild, gårdbutik og øens egen is

I spiser godt på øens meget populære Cafe Sommersild, der har åbent hele højsæsonen. Her er drop in-frokoster, cocktail bar og aftenbespisning hele sommersæsonen. I kan også købe madpakker med til turen rundt på øen. Gårdbutikken sælger lammekød/skind og lokale ø-varer.

Øens egen is – Skarø Is – er naturligvis et must, økologisk og i mange spændende varianter.

I Iscafeen er der åbent for velsmagende frokost og aftensmad, I kan bestille morgenbrød – og købe almindelige dagligvarer. Vil I tilberede maden selv, finder I friske ø-varer i gårdbutikker og vejboder.

Aktiviteter for børn

Ved havnen er der en rigtig god legeplads, og er der små krabbejægere ombord, kan de låne grej til at fiske – foruden kongespil, ketchere, maling mv. ved facilitetsbygningen. Tæt på havnen er der en trekantet fodboldbane og en dejlig badestrand.

Fin lille landsby

Skarø By er en charmerende landsby med kringlede veje, fint klippede hække og flotte blomsterhaver. Her er smukke velholdte bindingsværkshuse, fine gamle gårde, og midt i byen ligger gadekæret.
Kig også ind i Apotekerhaven, en åben have, hvor I kan gå rundt og se planter, der før blev brugt som medicin og plantefarve. Kirken er virkelig også et besøg værd, den ligger på øens højeste punkt med flot udsigt.

Udforsk Skarø

Der er anlagt trampestier rundt på øen tværs over marker og langs stranden – de indbyder til vandrerstøvler eller en tur på cykel. Undervejs støder I på øens hyggelige kaffepladser, så tag termokanden med til et hvil med god udsigt.

Kysten rundt om Skarø er ganske flad og præget af store kampesten. Her er strandenge, diger, sandrev og et rigt fugleliv: Man regner med, at der findes omkring 50 fuglearter på den lille ø.

På Revet, Skarø Odde og Kalveodde yngler vadefuglene, de må ikke forstyrres i yngleperioden fra 1. marts til 15. juli.

I ser temmelig sikkert en del harer, når I bevæger jer rundt. Her er nemlig ingen ræve, så husmåren er det eneste rovdyr på øen. Fra maj kan I høre og se den grønbrogede tudse i vandhuller rundt på øen.

 

Faciliteter

i Skarø Havn
 • bad icon på havneguide.dk
  Bad
 • grill icon på havneguide.dk
  Grill
 • legeplads icon på havneguide.dk
  Legeplads
 • toilet icon på havneguide.dk
  Toilet
 • cykeludlejning icon på havneguide.dk
  Cykeludlejning
 • elektricitet icon på havneguide.dk
  EL
 • indkøb icon på havneguide.dk
  Indkøb
 • Ikon for vand
  Vand
 • Icon spisested på havneguide.dk
  Spisested
 • wifi icon på havneguide.dk
  Wi-Fi
 • vaskemaskine icon på havneguide.dk
  Vaskemaskine
 • tørretumbler icon på havneguide.dk
  Tørretumbler
 • hjertestarter icon på havneguide.dk
  Hjertestarter

Spisesteder

i nærheden af havnen

Røgeri Sommersild

Skarø Brovej 7
5700 Svendborg
Danmark

Skarø Iscafé Skarø

Østerhovedvej 4
5700 Svendborg
Danmark

Begivenheder

i nærheden Skarø Havn

Seværdigheder

i nærheden af Skarø Havn

Andre havne

i nærheden af Skarø Havn
Copyright 2024 © Havneguide.dk