Hjortø ligger centralt i det sydfynske øhav.

Øen er et meget lille lokalsamfund med blot en håndfuld fastboere. I de øvrige huse på øen nyder feriegæster og ø-entusiaster det nære ø-liv på Hjortø.

Anduvning til den lille ø-havn

Sejlrenden til Hjortø Havn er uddybet til 1,4 meter, ifølge den Danske Havnelods. De lokale mener, der er dybere midt i sejlrenden.

På havnen er der en fin nyrenoveret servicebygning med toilet, bad og rindende vand. Havnen har ca. 20 bådpladser, og havnepengene betaler I enten kontant i en postkasse ved toiletbygningen eller via MobilePay. Havnetaksten inkluderer adgang til el (op til max. 16 amp. tilslutning), vand, toilet og bad.

Havnen har få faciliteter, men er en storslået oplevelse. Her er ingen butikker eller spisesteder – og det har også sin charme. Husk derfor at medbringe jeres fornødenheder om bord.

Har man børn om bord, der synes, at en overnatning i shelter kunne være en sjov oplevelse, er det muligt at booke et af havnens shelters. Her er også en lille teltplads.

I det historiske fiskerhus på havnen kan I købe en kølig is i sommervarmen. Bygningen er både servicebygning og museum, hvor man får et fint indblik i øens historie og de slægter, der har sikret øens overlevelse gennem generationer.

Vi vil gerne høre om dit besøg i vores havn: Evaluer dit besøg i Hjortø Havn

Lille ø - Storslået natur

Spænd vandrestøvlerne og gå en tur på øen. I kan se vand hele vejen rundt. Øen er et mekka for ægte naturelskere. Sjældne planter, harer der suser afsted i flok og fasaner på tur. Her er omkring 100 fuglearter – se efter havørne, gærdesmutter og bramgæs. Lyt godt efter ved vandhullerne, måske kan I høre den sjældne klokkefrø.

Samarbejde med Zoo

Hjortø et af de få steder, hvor man kan møde både klokkefrøen og strandtudsen. Dyrepassere fra Københavns Zoologisk Have har gennem en årrække haft et vellykket projekt kørende på øen sammen med de lokale, da Hjortø har gode betingelser for strandtudsens overlevelse. En af dyrepasserne er også havnefoged, hen over sommeren, spørg til råds, hvis I er nysgerrige på projektet.

Gå til naboøen Hjelmshoved – men husk gummistøvlerne
Det er en helt speciel oplevelse at besøge den hyggelige naboø Hjelmshoved. Der kan være vand, som I skal vade igennem for at komme til øen. Hjelmshoved har ingen beboere, blot to feriehuse.

Både Hjortø og Hjelmshoved er fredet i fuglenes ynglesæson. Se skilte med datoer, hvornår man ikke må gå derud. 

 

Faciliteter

i Hjortø Havn
 • bad icon på havneguide.dk
  Bad
 • grill icon på havneguide.dk
  Grill
 • toilet icon på havneguide.dk
  Toilet
 • Icon slæbested på havneguide.dk
  Slæbested
 • elektricitet icon på havneguide.dk
  EL
 • Ikon for vand
  Vand
 • hjertestarter icon på havneguide.dk
  Hjertestarter

Begivenheder

i nærheden Hjortø Havn

Seværdigheder

i nærheden af Hjortø Havn

Andre havne

i nærheden af Hjortø Havn

Hjortø Havn

Drejø Havn

Birkholm

Drejø Gl. Havn

Skarø Havn

Vesterrøn Havn

Rantzausminde Lystbådehavn

Ballen Lystbådehavn

Copyright 2024 © Havneguide.dk