Velkommen til Korshavn Bro

Korshavn Bro er en lille, hyggelig havn som er den sydøstlige del af Avernakø. Oprindeligt var Korshavn og Avernakø to selvstændige øer, men er i dag forbundet med en dæmning kaldet Drejet. Har man cykler ombord, kan I køre eller gå hen over dæmningen til Avernakø.

Vandstanden er ca. 2 meter inde i havnen. Havnen var oprindelig hjemhavn for Korshavns fiskere, men fungerer i dag udelukkende som lystbådehavn. Det er stedet, sammen med Korshavn Forsamlingshus, hvor man mødes.

Fred og ro

Her er ca. 30 pladser placeret i et helt enestående naturskønt område. For sejlere der søger ægte og uforstyrret ro, er Korshavn Bro helt ideel. Der er få fastboende på øen, som i samarbejde med sommerhusejere er med til at fastholde stemningen, vedligeholde broen og holde området pænt.

Hyggelige havnefaciliteter

Sejlerne kan benytte den hyggelige grillplads og nyde de medbragte lækkerier. Her er en bred promenade hvor man kan nyde udsigten til det sydfynske øhav. Faciliteterne er begrænsede: I finder toiletter og vand oppe ved forsamlingshuset og der er el på broen. På den tilstødende Avernakø findes en havn med flere faciliteter og en købmand. For at komme dertil skal I gå over dæmningen mellem Korshavn og Avernakø.

Betaling af havnetakst

Der modtages kontanter, som lægges i en kuvert ved fiskerhuset (det hvide fiskerhus). Udfyld kuverten med bådnavn, dato og pladsnummer. Der kan også betales med MobilePay. Havnefogeden er på havnen hver dag, og svarer gerne på spørgsmål om øen.

For børn om bord

Her er masser af plads og grønne arealer, som børnene kan boltre sig på. Ved havnen er der en lille strand til en dukkert, eller prøv tømmerflåden i havnebassinet, som ligger på det lavvandede område. Fra den kan små fiskeentusiaster fange krabber eller iagttage livet under vandoverfladen.

Vandrestier

Det er ikke alle steder, at man må gå på øen. Der er afmærkede ruter, og eller spørg havnefogeden, der kan guide jer. Flere steder på ruterne er der gode udsigtspunkter, hvorfra I kan nyde en uforglemmelig udsigt over øhavet.

Faciliteter

i Korshavn Bro - Avernakø
 • grill icon på havneguide.dk
  Grill
 • toilet icon på havneguide.dk
  Toilet
 • cykeludlejning icon på havneguide.dk
  Cykeludlejning
 • elektricitet icon på havneguide.dk
  EL
 • hjertestarter icon på havneguide.dk
  Hjertestarter

Begivenheder

i nærheden Korshavn Bro - Avernakø

Seværdigheder

i nærheden af Korshavn Bro - Avernakø

Andre havne

i nærheden af Korshavn Bro - Avernakø

Korshavn Bro - Avernakø

Avernakø Bådehavn

Fjellebroen Havn

Bjørnø Landingsbro

Drejø Gl. Havn

Søby Havn (Ærø)

Dyreborg Havn

Drejø Havn

Copyright 2024 © Havneguide.dk