Søger I ø-havets nostalgi og stilhed, er den hyggelige havn på Strynø helt sikkert et besøg værd.

Her mærker man det historiske vingesus fra dengang Strynø var søfartsø, og en mindesten på havnen vidner om øens stolte maritime rødder.

Stenen er rejst af beboerne og henviser til de mange sømænd, der har boet på øen. I dag har øen omkring 200 beboere, heraf 17 forskellige nationaliteter, og gæstfriheden stor.

Hyggelig ø-havn

Der er altid plads til en til ved bolværket eller broerne. Selv større både kan anløbe, da havnen holder en dybde på 2,5 meter inde i selv bassinet.

Havnen tilbyder dejlige badefaciliteter, toilet, handicaptoilet, et lille sejlerkøkken, legeplads og hyggelige grillpladser med borde-bænkesæt. Havnepenge betales i en automat i servicebygningen. Inde på øen finder I den lille lokale købmand og små dejlige spisesteder. I den lille ventesal yderst på havnen finder I en sejlerstue med en lille udstilling om de mange former for fragt og parketfart til og fra øen igennem tiden. Og her er et bytte bøger-bibliotek.

Besøg Smakkecenteret

På Strynø er der en rig kystkultur, og på Smakkescenteret kan man leje kajak eller en smakkejolle, og selv tage på sælsafiri og måske komme tæt på sælerne. Se også Smakkecenterets spændende udstilling om det Sydfynske Ø-havs natur- og kulturhistorie.

Øens fire verdenshjørner på cykel

Strynø er 5 km lang og 3 km bred. I kan leje en cykel på havnen, det koster 20 kr. pr. dag, og der er både børne- og voksencykler samt cykler med trailer. Fra midten af øen går der fire veje i hver sin retning. Så når I er nået til vejs ende på cyklerne, vender man bare om og cykler tilbage for at udforske den næste vej.

Stor kirke til lille ø

Kirken på Strynø er bemærkelsesværdig, da den er stor i forhold til øens forhold. Kirken blev bygget i 1800, hvor der på øen boede mere end 800 indbyggere. Se de flotte kirkeskibe og altertavlen, der er malet af den berømte Marstal-maler Jens Erik Carl Rasmussen.

Den gamle kornmølle på Strynø står flot, som dengang den blev bygget i 1831. Strynøs jord var så frugtbar, at den kunne bære en stor mølle, og folk kom sejlende fra andre øer og fik malet deres korn. I dag er jorden stadig frugtbar, og en af øens seværdigheder er den økologiske frugtplantage med en efter sigende berømt æblemost lavet af mange forskellige sorter fra øen.

Hvordan var dit besøg i havnen? 

Vi vil gerne høre om dit besøg i vores havn: Evaluer dit besøg her

Faciliteter

i Strynø Havn
 • bad icon på havneguide.dk
  Bad
 • grill icon på havneguide.dk
  Grill
 • toilet icon på havneguide.dk
  Toilet
 • cykeludlejning icon på havneguide.dk
  Cykeludlejning
 • Icon slæbested på havneguide.dk
  Slæbested
 • elektricitet icon på havneguide.dk
  EL
 • kran icon på havneguide.dk
  Kran
 • indkøb icon på havneguide.dk
  Indkøb
 • Ikon for vand
  Vand
 • Icon spisested på havneguide.dk
  Spisested
 • wifi icon på havneguide.dk
  Wi-Fi

Spisesteder

i nærheden af havnen

Strynø Kro

Stjernegade 4
5943
Danmark

Strynø Gl. Mejeri

Nørrevej 6
5943
Danmark

Begivenheder

i nærheden Strynø Havn

Seværdigheder

i nærheden af Strynø Havn

Andre havne

i nærheden af Strynø Havn

Strynø Havn

Rudkøbing Havn

Ristinge Havn

Vemmenæs Anløbsbro

Birkholm

Marstal Havn

Kleven Havn

Hjortø Havn

Copyright 2024 © Havneguide.dk