Velkommen til Marstal Havn

Når I ankommer til Marstal Havn i sommersæsonen, kan det ind imellem sammenlignes med ’tæt trafik på Holbækmotorvejen’ med små lokale joller, masser af lystsejlere og et par store skonnerter på vej ind eller ud af havnen. Indsejlingen virker en lille smule forvirrende helt inde ved havnen, men læs søkortet godt, så går det!

Danmarks største gæstehavn 

Marstal Havn har en meget levende stemning og her finder I masser af aktiviteter for hele familien.

Marstal Havn er Danmarks mest besøgte havn, med ca. 19.000 gæstesejlere på en sommer. Det er tilladt for lystsejlere at lægge sig alle steder ved broerne og langs kajerne – dog er reglen, at forhavnen er reserveret til skibe over 20 meter. Bro 9 og 10 er forbeholdt gæstesejelre.

Der er gode faciliteter, lige meget hvor, I lægger til. Der er toilet og bad i forhavnen, i selve marinaen er der også toilet og bad ved sejlklubben og for enden af molen ved bro 10. 

Gæstelejen er inklusiv strøm, vand og WIFI. Der er tillæg for flerskrogsbåde. For TS-skibe er der 3 årlige fridøgn, derefter normal takst (el og vand efter forbrug). Vaskemaskine og tørretumbler anvendes ved møntindkast, mønter købes i automaten ved sejlerkøkkenet. 

Autocampere

Der er plads til 8 Autocampere i Gl. Havn. Der kan ikke bookes plads, så det er først til mølle. Billet trækkes i billetautomaten. 

Familievenlig badestrand 

Stranden ved Eriks Hale med de farvestrålende små badehuse og børnevenlig strand ligger kun få minutters gang fra byen og havnen.

Søfart er religion i Marstal - det er byens livsnerve

Her er rederier, værfter og ikke mindst en stor navigationsskole. Selve havnen er godt fyldt op; værftets aktiviteter rækker langt ud i havnebassinet. 

Masser af pladser

Heldigvis er der masser af pladser i Marstal lystbådehavn – det er altid muligt at finde en plads. I havnen mødes I af servicemedarbejdere, der runder havnen morgen og eftermiddag, hvor de slår en sludder af og svarer på spørgsmål fra de mange lystsejlere, der hvert år gæster Ærøskøbing. Betaling foregår i billetautomaten ved Havnekontoret.

Butikker og restauranter

Marstal er en sjov by at gå rundt i med smalle stræder og gader. Her er butikker, flere gode restauranter og værtshuse og en velassorteret Superbrugs, så der er gode muligheder for at fylde op i proviantrummet. En liste over spisesteder nær Marstal Havn finder du nedenfor.

Seværdigheder

Husene er præget af søfart – mange steder er vejrhanen udskiftet med en ’vejrskonnert’. Husk Marstal Søfartsmuseum, her er noget for alle – fra søfartsnørder, historikere, lystsejlere til børn – som noget nyt har museet arbejdende værksteder på Eriksens Plads. Kalkovnen ligger midt i havnen – det er et kalkbrænderi, som blev opført i 1863. Det er muligt at gå hele vejen derud. Information om seværdigheder nær Marstal Havn finder du nedenfor. Den én kilometer lange stenmole, der omkranser Marstal Havn, er bygget af byens indbyggere og søfolk på frivillig bases i 1825-41.

De små strandhuse 

Et andet must i Marstal er de gamle fredede, bittesmå strandhuse, der ligger inderst i bugten bag havnen. Det Lille Hav hedder området, der er en uovertruffen børnestrand.

Gratis bus 

Vil I lidt rundt på Ærø, så husk, at busserne med garanti er blandt verdens billigste. De er gratis. Til gengæld går de hver time.

Anløb i Marstal Havn

Vi lover solskin, medvind og mange gode ferieminder. Havnen kan anløbes gennem 3 løb: Fra N gennem Rudkøbing Løb (3,2 m), fra W gennem Mørkedyb (3,2 m) og fra S gennem Marstal Søndre Løb (5,0 m). Strøm Med uroligt vejr kan der være stærk strøm ved havneindløbet. N-gående strøm sætter over mod skibsværftet. Strømmen i Marstal Søndre Løb er som regel S-gående med S-lige til W-lige vinde med en fart af op til 3-4 knob under ekstreme forhold og N-gående med N-lige til E-lige vinde.

Faciliteter

i Marstal Havn
 • bad icon på havneguide.dk
  Bad
 • grill icon på havneguide.dk
  Grill
 • bådudstyr icon på havneguide.dk
  Bådudstyr
 • autocamper icon på havneguide.dk
  Autocamper
 • legeplads icon på havneguide.dk
  Legeplads
 • Boatyard icon på havneguide.dk
  Bådværft
 • toilet icon på havneguide.dk
  Toilet
 • cykeludlejning icon på havneguide.dk
  Cykeludlejning
 • Icon slæbested på havneguide.dk
  Slæbested
 • elektricitet icon på havneguide.dk
  EL
 • kran icon på havneguide.dk
  Kran
 • indkøb icon på havneguide.dk
  Indkøb
 • Icon spisested på havneguide.dk
  Spisested
 • Icon for benzin på havneguide.dk
  Benzin
 • GTL icon på havneguide.dk
  GTL
 • wifi icon på havneguide.dk
  Wi-Fi
 • vaskemaskine icon på havneguide.dk
  Vaskemaskine
 • tørretumbler icon på havneguide.dk
  Tørretumbler
 • Tømningsanlæg icon på havneguide.dk
  Tømningsanlæg
 • hjertestarter icon på havneguide.dk
  Hjertestarter

Spisesteder

i nærheden af havnen

Pizzeria Siciliana

sejlmagervej 7
5960 Marstal
Danmark

Sønderrendens Perle / Burger House

Havnegade 21
5960 Marstal
Danmark

Femmasteren

Færgestræde 29
5960 Marstal
Danmark

DEN GAMLE VINGAARD MARSTAL 'MARSTAL KRO '

Skolegade 15
5960 Marstal
Danmark

Hotel Marstal

Dronningestræde 1a
5960 Marstal
Danmark

China House

Kirkestræde 5
5960 Marstal
Danmark

Restaurant Fru Berg

Havnepladsen 6
5960 Marstal
Danmark

Restaurant Minde

Kongensgade 13
5960 Marstal
Danmark

Begivenheder

i nærheden Marstal Havn

Seværdigheder

i nærheden af Marstal Havn

Andre havne

i nærheden af Marstal Havn
Copyright 2024 © Havneguide.dk