Hjarnø Bådehavn er tophyggelig.

En del af Det Østjyske Øhav.

Her er I ’langt fra alting’ – med en ro, der kan mærkes helt ind i sjælen. Havnen er én af landets mindste, forresten med landets mindste havnekontor. Havnen har plads til ca. 10 gæstesejlere, man falder hurtigt i snak med hinanden og med øens beboere.

Der er en god og sikker ankerplads lige ved havnen.

Mad

I kan spise en god middag hos Den Gamle Smedje – eller nyde en forfriskning i gårdbutikken i vestenden af øen. Dagligvarer og morgenbrød køber I på Campingpladsen, og et hurtigt måltid kan I få hos Pølsekrogen.

Tjek også gårdbutikker og vejboder, her er mange fine ø-produkter, der kan forlænge sommeren: skind, mel, garn mv.  De lokale kartofler og grøntsager må I ikke gå glip af.

Slaraffenland for børn

Krabbefangst er et must for børn, og havnen har en bane, hvor krabberne kan løbe om kap ud i vandet. Tæt på havnen ligger en god badestrand med hvidt sand. Her er meget lavvandet, så helt små børn kan bade der. Små arkæologer kan være heldige at finde rester af en stenalderboplads i det lave vand.

Inde på øen ligger Skolehaven, her er en stor legeplads – her er mulighed for at slå jer ned i det overdækkede madpakkehus. Her er desuden Hjarnø-udgaven af minigolfbane.

Højt til himlen

Hjarnø er en naturperle, vandrer- og cykelture fører igennem den dejligste natur til de bedste udsigter, interessante fortidsminder og fine badestrande.

På øens sydlige del er der flere afmærkede ruter. Én fører tværs over øen langs en række velbevarede gårde, der udgør hovedparten af øens bebyggelse.

Hele nordkysten af Hjarnø er et stort strand område med spændende salttålende planteliv – Det er et vigtigt yngleområde for kystfugle.

Den øvrige del af Hjarnø er åbent landbrugsland med få hegn og god udsigt.

Her er mulighed for at leje cykler og golfbiler. Du kan også bestille guidet traktor rundtur på øen.

Spor fra vikingerne

En spændende tur går ud til Hjarnø Odde. Her er en fin sandstrand, der kun kan nås til fods. Gå fra kirken og kryds lagunen over en lille bro for at komme ud til stranden. Her er udsigt over Hjarnø Sund til Hundshage og Tønballegård Skov.

Øst for lagunesøen findes 10 skibssætninger; gravmonumenter fra vikingetiden. Hver skibssætning er sat i kampesten, der danner omridset af et skib. Måske er kong Hjarne højsat her med sine mænd?

Danmarks næstmindste kirke – hvor der også er spor af vikinger – er også et besøg værd.

 

Faciliteter

i Hjarnø Bådehavn
 • bad icon på havneguide.dk
  Bad
 • grill icon på havneguide.dk
  Grill
 • toilet icon på havneguide.dk
  Toilet
 • cykeludlejning icon på havneguide.dk
  Cykeludlejning
 • Icon slæbested på havneguide.dk
  Slæbested
 • elektricitet icon på havneguide.dk
  EL
 • kran icon på havneguide.dk
  Kran
 • indkøb icon på havneguide.dk
  Indkøb
 • Ikon for vand
  Vand

Spisesteder

i nærheden af havnen

Café Snaptun

Snaptun Strandvej 15
7130 Juelsminde
Danmark

Pølsekrogen

Østre Kirkevej 13
7130 Juelsminde
Danmark

Begivenheder

i nærheden Hjarnø Bådehavn

Seværdigheder

i nærheden af Hjarnø Bådehavn

Andre havne

i nærheden af Hjarnø Bådehavn
Copyright 2024 © Havneguide.dk