TOURVORSCHLÄGE ANSEHEN

Ø-hop på småøer i Kattegat

Ud for den midtjyske kyst ligger mange øer med hyggelige ø-havne med relativt korte sejldistancer mellem sig. Øerne Hjarnø, Endelave og Tunø er paradis for lystsejlere, der vil have aktivitet, børneferie og helt særlige ø-oplevelser. 

Tunø er bilfri ø. Det giver en ro man mærker, når man træder på land. Tunø Havn har gode havnefaciliteter. Børnene kan bade fra de kridhvide sandstrande, gå på opdagelse på havnen og ved legepladsen, eller fang krabber og gå på Skattejagt, spørg på havnekontoret. Tunøs kirke er den eneste i EU, som også er fyrtårn. Førhen sagde man med et glimt i øjet, at fyrmesteren sov med præstens kone.

Fra Tunø går turen til Endelave - den Aktive Ø i Kattegat og kåret som Årets Ø i 2020. Endelave ligger i flot natur, omkranset af det skønneste havvand og så er øen kendt for sine vilde kaniner! I Endelave Havn er der to indsejlinger. Én fra nord – her sejler færgen – og en fra vest over et ret lavvandet område. 

Hjarnø Bro og Bådehavn er tophyggelig og en af landets mindste, med 10 gæstepladser og landets mindste havnekontor. Man falder hurtigt i snak med hinanden og øens beboere. På Hjarnø er I ’langt fra alting’ – med en ro, der kan mærkes helt ind i sjælen. Der er en god og sikker ankerplads lige ved havnen.

Tjek havneplaner og besejlingsforhold, før I anløber havnen
Der kan være stor forskel på dybder i de forskellige ø-havne. Kortet med ø-hop er til inspiration og må ikke anvendes til navigation. The map is an overview map and may not be used for navigation.

Endelave havn

Andre Sejl på Ø-hop - se turforslag

i sejleruniverset Småøerne
Copyright 2024 © Havneguide.dk