Besøg den Aktive Ø i Kattegat.

Flot natur omkranset af det skønneste havvand. … Og så er der kaninerne!

Endelave ligger 10 km. ud for Horsens Fjord i Kattegat. Der er to indsejlinger. Én fra nord – her sejler færgen – og en fra vest over et ret lavvandet område.

I foråret 2024 bliver havnen udvidet med 6-8 pladser ind i Gammelhavn. Anlægsarbejdet forventes færdig inden sommerferien.

Havnefogedens tip til dobbeltpladser

Havnen har to bassiner. I den yderste nye, store havn er pladserne meget lange og meget brede. Her skal ligge to – og nogle gange tre – både i hvert ’hul’, så det kræver et par lange trosser og lidt samarbejde at komme på plads.

Havnefogedens tip: Hvis I skal ligge alene mellem to pæle, så fortøj i pælen til luv. To trosser for og én agter. Når næste båd kommer, så sæt en ekstra agtertrosse over på den.

Havnepenge er alt inklusive

Havnen er superflot med en stor moderne servicebygning. Alle faciliteter – inkl. vaskemaskine, el og wi-fi – er med i havnepengene. På det hyggelige græsområde i forbindelse med havnen er der etableret fordybninger med borde-bænkesæt, så der er læ til grillen. I kan købe billet til en tur på havnefogedens islandske ponyer.

”Aktiv Ø” – aktiviteter for alle

I højsæsonen er Endelave omdannet til Aktiv Ø. Tjek programmet på: endelave.dk.

Her er alskens gratis tilbud om alt fra kaninløberuter, vandreture, crossfit, golf. Et særligt hit er sejlerskolen, her kan I prøve stand-up-paddle-board, optimistjolle eller lære at surfe. Der er gode bademuligheder – fra havnens badeplatform og sandstranden lige ved havnen.

Børnetilbud: Bliv kaptajn på egen trækfærge

Vi vil gerne advare: Børnene er ikke sådan at få med videre. Det store hit er, at der på indersiden af pælepladserne ligger små tømrerflåder, som børn kan benytte som trækfærger under jagten på havnens krabber. På land er den veludstyrede legeplads et samlingspunkt for både store og små.

Kaninoen

Historien forlyder, at der i 1920 blev sat fire små kaniner ud. De formerede sig, og i dag er der tusindevis af vilde kaniner på Endelave. I kan se dem om aftenen på de grønne arealer.

Endelave har da osse sin helt egen vandrerute: ’Kaninoen’, som består af tre naturskønne ruter.

Spænd vandrerstøvlerne eller hop på cyklen

Øen er rimeligt flad, og turen fra havnen går igennem den fine gamle by og videre ud i den smukkeste vilde natur med fredede orkidéer og sjove hvide totter af kæruld ved mosehullerne.

På den nordlige tange – Øvre Ende – befinder man sig på en sjov måde ’midt i Kattegat’. Spidsen af tangen deler havet – ligesom Grenen. Endelave med det omkringliggende hav er EF-fuglebeskyttelsesområde.

Endelave byder på flere gode muligheder for et godt måltid

Endelave Kro åbner totaltrenoveret i foråret 2024. Krofatter fra Tunø Gammel Mejeri er blevet ny forpagter af Endelave Kro. Efter en totalrenovering, åbner kroen med nye kræfter og menukort til sejlsæsonen 2024. Kroen ligger 300 meter fra havnen.

På havnen tilbyder Endelave grill at stille sulten med traditionel grill-menu og søger du gourmet-mad, så har Restaurant Omkring i Lægeurtehaven, ca. 800 meter fra havnen, en spændende menu med mange nye smagsoplevelser.

Husk også at smage Endelaves egen gin mens du er på øen. Køb den hos købmanden, eller ved et af sommerens Gin pop-up arrangementer på havnen.

Faciliteter

i Endelave Havn
 • bad icon på havneguide.dk
  Bad
 • grill icon på havneguide.dk
  Grill
 • Sauna icon på havneguide.dk
  Sauna
 • legeplads icon på havneguide.dk
  Legeplads
 • toilet icon på havneguide.dk
  Toilet
 • cykeludlejning icon på havneguide.dk
  Cykeludlejning
 • Icon slæbested på havneguide.dk
  Slæbested
 • elektricitet icon på havneguide.dk
  EL
 • indkøb icon på havneguide.dk
  Indkøb
 • Ikon for vand
  Vand
 • Icon spisested på havneguide.dk
  Spisested
 • wifi icon på havneguide.dk
  Wi-Fi
 • vaskemaskine icon på havneguide.dk
  Vaskemaskine
 • tørretumbler icon på havneguide.dk
  Tørretumbler
 • hjertestarter icon på havneguide.dk
  Hjertestarter
 • Gas icon på havneguide.dk
  Gas

Begivenheder

i nærheden Endelave Havn

Seværdigheder

i nærheden af Endelave Havn

Andre havne

i nærheden af Endelave Havn

Endelave Havn

Hjarnø Bådehavn

Snaptun lystbådehavn a.m.b.a

Hou Lystbådehavn (Odder)

Kolby Kås (Samsø)

Juelsminde Havn og Marina

Sandbjerg Marina

Tunø Havn

Ballen Lystbådehavn

Ballen Havn

Copyright 2024 © Havneguide.dk