Aarø
Øfortællinger på haveguide.dk

Friske fisk på Aarø

Der er ikke mange af de små øer i Danmark, der stadig kan bryste sig af at have aktive erhvervsfiskere. Men Aarø kan, og når der er frisk fisk fra farvandene omkring øen, er der åbent i den nyetablerede butik hos Pauls Fisk der hvor hans forældre havde den gamle købmandsbutik oppe i Aarø By. Du finder fiskebutikken mindre end 10 minutters gang fra havnen lige ved siden af Brummers Gaard.

Fiskebutikken har kun åbent, når dagens fiskeri har bragt friske torsk, skrubber og måske havtaske og pighvar i land. Som alt andet fiskeri er fangsten afhængig af vejr og særlig vind, og derfor er åbningstiderne i fiskebutikken lige så forudsigelig som det danske vejr.

Når de friske fisk er klar til at blive langet over disken, rygtes det hurtigt på hele øen, og både fastboende og besøgende turister stiller sig i kø, for at få del i dagens fangst. Hold derfor øje med skiltet, der sættes op når fiskebutikken åbner.

Aarø har mange friske råvarer at byde på og årstidens grøntsager og æg sælges fra Lones Grønsager som du finder på den nordlige del af øen, når der er åbent.

De store dybder i Aarøsund er gode forhold for fiskene, og dermed også lystfiskere. Særlig ørred og hornfisk er attraktive for stangfiskerne, der kommer langvejs fra for at stå på rad og række på vestsiden af øen.

På havnen støder du stadig på kuttere og fiskegrej, og de smukke gamle fiskerhuse på havnen vidner om, at fiskeriet stadig lever på øen. Besøg også Aarø Fiskerøgeri, der foruden røgede fisk producerer og sælger specialiteter med og af fisk. Aarø Fiskerøgeri finder du midt på øen, lidt mindre end 2 kilometer fra havnen.

Læs flere historier fra Aarø eller udforsk spændende fortællinger fra andre steder.
Lær desuden mere om Aarø havn her.

Adresse

Aarø 2
6100 Aarø
Danmark

Andre Ø-fortællinger

i sejleruniverset Småøerne
Copyright 2024 © Havneguide.dk