Familiehits på Orø - tog
Øfortællinger på haveguide.dk

Familiehits på Orø

I indsejlingen til Orø Havn sejlede I lige forbi badeplatformen, der flittigt bruges dagen igennem hele sommeren. Den lille havn summer altid af liv. Der hygges på bådene og på bænkene. Der bades, fiskes krabber, spises is eller sejles i kajak. På havnen finder du også Orøkontoret, hvor frivillige øboer på skift holder åbent og fortæller om alt det, der sker på resten af øen.

I Orø Bådelaugs klubhus er der åbent for gæstesejlere det meste af sommeren. Orø Havn drives alene af frivillige kræfter og arbejder ikke med faste åbningstider. Men det er sjældent der ikke er et medlem med en nøgle på havnen, og når der er åbent, er det gratis for gæstesejlere at benytte huset.

På havnen sælger Havnegrillen også frisk fisk fra fjorden, når fiskeren kan levere. Orø var indtil 2023 en af de sidste småøer i Danmark, der har haft aktivt fiskeri. Orøs sidste fisker er nu død, men der er stadig adgang til de gode fjordskrubber og andre af Isefjordens herligheder, som nu leveres af fiskerne fra Udbyvig på Tuse Næs.

Tag toget til Orøstrand

Det er også her i havnen færgen til Holbæk lægger til, så dagen lang mødes derfor også dagsturister og øboer på vej. Tilpasset færgens ankomsttider, samler det hyggelige Orø-tog turister op på havnen og kører igennem øens største by Brønde, videre til Orø Kro, Kirken og Museet Orø Minder, igennem det smukke åbne landddskab ud til Orøstrand på nordvestsiden af øen.

Det er et absolut hit for børnene at lande med Orø-toget, hoppe en tur i fjorden og besøge Dyreparken. Orøstrand er en lille oase med masser af liv og sommerstemning fra campingpladsen, det lokale spisested Mathildas, en meget børnevenlig strand og ikke mindst Dyreparken.

Orøstrand Dyrepark har over 500 dyr, fordelt på omkring 55 dyrearter. Der er en særlig ro og hygge over den meget familie- og prisvenlige dyrepark, hvor eksotiske fuglearter, lemurer, næsebjørne, krokodiller og endda Danmarks største tigerphyton kan beskues – og kaniner, marsvin, geder og silkeaber kan kæles. Alle dyrene bliver passet godt på af elever og lærere fra Orøstrands skole og Behandlingshjem.

Orø-togets fartplan: https://www.togklubbenoroe.dk/plan.pdf

Orøs egen hjemmeside: http://www.xn--orbdelaug-72a1s.dk/

Orøstrand Dyrepark: https://oroestrand.dk/dyreparken/

Læs flere historier fra Orø eller udforsk spændende fortællinger fra andre steder.
Lær desuden mere om Orø Havn her.

Andre Ø-fortællinger

i sejleruniverset Småøerne
Copyright 2024 © Havneguide.dk