Aarø: Grøn og frodig – med velsmagende ø-bøffer, fisk fra kuttere og lokalt øl og vin.

Aarø er en af de øer, man tit bare sejler tæt forbi på vej igennem Lillebælt. Men det er en dejlig ø, så det er en god ide at gøre holdt.

Der er masser af liv i den godt beskyttede havn, hvor der er plads til omkring 80 gæstesejlere. Færgen til Aarøsund sejler i pendulfart. Fiskekuttere kommer tøffende ind, og der er mulighed for at købe en fisk direkte over lønningen, når de har gjort fangst. Nyd det autentiske maritime miljø med de fine fiskerhuse, der er et næsten svundet syn på danske havne.

På havnen ligger havnekiosken, her er nemme måltider, bl.a. pandestegt fisk. Husk at bestille morgenbrød. Både havnekiosken og Campingpladsen sælger dagligvarer.

Ø-friske delikatesser

I kan få fisk på mange måder. Fang dem selv, køb dem hos en af de lokale fiskekuttere, eller køb dem som delikatesser, røget over vingrene på øens røgeri.

På markerne græsser sorte galloway, udsøgt kødkvæg. Kødet kan købes lokalt på øens spisesteder og i gårdbutikker – foruden mange andre ø-produkter.

Bulladen, der er en gammel byggeskik, ligger ved Brummers Gård. Den er et stykke kulturarv, der stammer fra 1600-tallet.

Aarø Gaard har café, hvor I kan smage ø-specialiteterne. Som noget særligt serveres lokal kvalitetsvin på Aarø vingård – her er mulighed for rundvisning og vin-foredrag. Den lokale øl bliver brygget på Aarø Bryg. Her er også mulighed for at smage – måske med tapas?

Ud på tur

Træk i vandrerstøvlerne eller hop på cyklen, øen indbyder til lange ture langs stranden og på veje og stier. Nyd den friske natur med fine strande og strandenge med græssende køer og masser af fugleliv. Find en pjece med øens stier på havnekontoret. 

En spændende tur går ud af Sandodden øst på øen. Her ligger Aarø Kalv Fuglereservat (ingen adgang fra 1. marts til 15. juli). Aarø Fyr står lige ved havnen – et smukt bygningsværk, opført i 1905. Årø Julekirke er også et besøg værd.

Mest for børn

Havnen har også sin egen legeplads og en populær krabbebane, hvor dagens fangst af krabber kan løbe om kap ned i vandet. Bag ved legepladsen finder I en strand med shelter.

Øen har desuden en stor naturlegeplads, den ligger en rask gåtur fra havnen, lige over for Årø Vingård. I skoven ved legepladsen er der anlagt stier, der indbyder til en “jungletur” – her kan I måske møde vilde dyr. Øens parkgolfbane giver også underholdning for børn og voksne. 

 

Faciliteter

i Aarø Havn
 • bad icon på havneguide.dk
  Bad
 • grill icon på havneguide.dk
  Grill
 • legeplads icon på havneguide.dk
  Legeplads
 • toilet icon på havneguide.dk
  Toilet
 • cykeludlejning icon på havneguide.dk
  Cykeludlejning
 • elektricitet icon på havneguide.dk
  EL
 • indkøb icon på havneguide.dk
  Indkøb
 • Ikon for vand
  Vand
 • Icon spisested på havneguide.dk
  Spisested
 • wifi icon på havneguide.dk
  Wi-Fi
 • vaskemaskine icon på havneguide.dk
  Vaskemaskine
 • tørretumbler icon på havneguide.dk
  Tørretumbler
 • Tømningsanlæg icon på havneguide.dk
  Tømningsanlæg
 • hjertestarter icon på havneguide.dk
  Hjertestarter

Spisesteder

i nærheden af havnen

Aarø's Perle

Aarø 2
6100 Haderslev
Danmark

Aarø Bryg

Aarø 199A
6100 Haderslev
Danmark

Aarøsund Havnegrill

Aarøsund Havn 2B
6100 Haderslev
Danmark

Cafe Aarøgaard

Aarø 144E
6100 Haderslev
Danmark

Årø Vingård - Café og Butik

Aarø 210
6100 Haderslev
Danmark

Årø Fiskerøgeri

Aarø 258 st
6100 Haderslev
Danmark

Begivenheder

i nærheden Aarø Havn

Seværdigheder

i nærheden af Aarø Havn

Andre havne

i nærheden af Aarø Havn
Copyright 2024 © Havneguide.dk