TOURVORSCHLÄGE ANSEHEN

Ø-hop på småøer i Storebælt og Smålandsfarvandet

Tag på ø-hop i Storebælt og Smålandsfarvandet

I Storebælt og Smålandsfarvandet ligger fem småøer, de er små naturperler, på hver deres måde.

Turforslaget på kortet nedenfor går fra vest mod øst. Vi møder først Agersø og Omø på turen, der begge er centralt placeret i Storebælt, ved spidsen af Sydvestsjælland.

Agersø er en oase for børn, og Agersø Lystbådehavn er nem at besejle. Havnen byder på ca. 100 gæstepladser. Lige oppe i byen ligger en velassorteret købmand, og øen byder på flere spisemuligheder: café, Havnegrill og et røgeri.

Besøg også Omø, der ligger i kort afstand fra Agersø. Her er alt, hvad sejlerfamilien drømmer om af havnefaciliteter og idylliske ø-oplevelser. I fortøjer midt i den hyggelige lille fiskeri- og lystbådehavn Kirkehavn (Omø Havn) på nordvestkysten af øen.

Sejler I videre fra Omø og Agersø mod øst, tager det en god dagsejlads hen til småøerne Fejø, Femø og Askø/Lilleø i Smålandsfarvandet nord for Lolland. Øerne ligger i korte afstande af hinanden, og er I til kulinariske ø-oplevelser, kan I glæde jer til opholdet her.

Indsejling til Femø Havn går igennem en afmærket rende; det er her, færgen sejler, så der er god plads og dybde. Der er supergode badestrande hele vejen rundt om øen, og ved havnens badestrand er der smuk udsigt over Smålandsfarvandet til Fejø, Askø/Lilleø, Vejrø og Lolland.

Turen går videre til Fejø - Æblernes ø. Her stemning tilsat smuk natur og friske lokale ø-madvarer. Renden ind til Fejø - Dybvig Havn er afmærket med røde og grønne bøjer. Nærkig søkortet – man skal ikke uden for renden – så går man på grund.

I Askø Lystbådehavn er der fred og ro. Man kan nå hele øen rundt til fods på et par timer, komme tæt på naturen og fuglelivet på øen, samt opleve de mange gamle velbevarede huse og gårde. Askø er med en dæmning forbundet til Lilleø, der er kendt for sine frugtplantager.

Tjek havneplaner og besejlingsforhold, før I anløber havnen
Der kan være stor forskel på dybder i de forskellige ø-havne. Kortet med ø-hop er til inspiration og må ikke anvendes til navigation. The map is an overview map and may not be used for navigation.

Femø

Andre Sejl på Ø-hop - se turforslag

i sejleruniverset Småøerne
Copyright 2024 © Havneguide.dk