Fur fisk
Øfortællinger på haveguide.dk

Find fiskene på Fur

Hvert år i maj dukker der omkring 70 meget flotte - og helt specielle - fisk op til parade på Fur Havn. Efter at have stået i stime ved havnen nogle uger, ’svømmer’ de stille og roligt ud på hele øen, hvor de kan findes langs øens store og små veje.

De første fisk dukkede op omkring 2008, og siden er de dukket op hvert år fra maj til oktober. Både øboerne og turister går hver år på jagt og fiskene har givet anledning til mange små konkurrencer om at finde flest fisk. Læg også mærke til de sjove ordsprog, der dukker op på nogle af fiskene.

Det er Furs kunstnermiljø, der står bag Fur Fiskene og de sjove traditioner med at dekorere hele øen med fisk. Alle fisk er ens i størrelse og form, men de fantasifulde og meget forskellige udsmykninger står kunstnerne i Fur Kunst for.

Furs kunstnermiljø har siden begyndelsen af 2000 udviklet sig til et meget aktivt miljø, der tiltrækker mange kunstnere til øen. Hvert år i juli er der kunstudstilling med Fur kunstnere i Fur Forsamlingshus. I det nyligt renoverede Havnegalleri finder man hele sommeren skiftende udstillinger af medlemmer af Fur Kunst. Er dørene lukket, så er det meningen at kunsten skal opleves gennem vinduet. I Havnegalleriet kan man også finde et kort over de mange private gallerier på øen og finde oplysninger om de forskellige kunstnere.

Man kan ikke købe fiskene, men der er rig mulighed for at finde de lokale kunstnere og erhverve sig andre kunstværker skabt på Fur.

Fur Færgekro har foruden frisk fisk på menuen og skiftende udstillinger af kunst på væggene. Øens kunstnere udstiller også på Fur Bryghus eller i de lokale forretninger, der også kan anbefales at lægge vejen forbi når Fur skal udforskes.

 Start fisketuren rundt på Fur fra havnen

Læs flere historier fra Fur eller udforsk spændende fortællinger fra andre steder.
Lær desuden mere om Fur Havn her.

Kilder: Fur Kunst

Adresse

Stenøre 11
7884 Fur
Danmark

Andre Ø-fortællinger

i sejleruniverset Småøerne
Copyright 2024 © Havneguide.dk