Fotograf
VisitNordsjælland

Valdemar Poulsens Høj

Valdemar Poulsen (1869-1942) gennemførte omkring begyndelsen af forrige århundrede vigtige forsøg med trådløs telegrafi her på den 28 m. høje bakke ikke langt fra Lynæs kirke.

Som man kan læse på pladen ved Valdemar Poulsens Høj opfandt Valdemar Poulsen i 1898 den første magnetiske lydoptager og i 1903 lysbuesenderen til radiotelefoni. Der er tale om en forløber for moderne radio- og telekommunikation, som han fik patent på og som også blev testet en række andre steder i landet.

Stedet her på bakketoppen bag Lynæs kirke kom siden til at hedde Valdemar Poulsens Høj - eller i ældre skrifter Valdemar Poulsens Bakke. Lynæs Kirke er bygget omkring 1900, og så fik stedet også navnet Kirkebakken. På højen rejste Hundested Erhvervsforening i 1969 - i anledning af 100-året for Valdemar Poulsens fødsel - en mindesten. Stenen stammer fra udgravningen til bygningen på Nørregade 54. Bronzepladen på stenen blev skænket af Motorfabrikken.

Find vej til Valdemar Poulsens Høj:
En lille sti nord for Lynæs Kirke fører op til højen. Der kan parkeres på P-plads enten ved Kirkegade eller på P-plads ved Kirkebakken. Det er et af de bedste udsigtspunkter i Hundested. Området er kuperet og kan være svært at tilgå som gangbesværet. 

Adresse

Porthusvej
3390 Hundested
Danmark

Andre Natur og kultur

i sejleruniverset Nordsjælland
Copyright 2024 © Havneguide.dk