Buksesnedkerens fødested

Sletten Bådeværft kunne fejre 25 års fødselsdag i 2013, og værftet er det eneste i Danmark, som bygger knarrbåde. Men værftet er nok allermest kendt for at have bygget Buksesnedkeren i 1988.

Den berømte kapsejladsbåd blev designet af en franskmand, den kendte bådkonstruktør Schubert Nouvell, færdiggjort af en dansk yachtkonstruktør og bygget i Sletten.

Båden er bygget i mahogni-finér, også kaldet ”coldmoulded mahogni”, er 20 meter lang (63 fod), har en største bredde på fem meter, en kølvægt på fem ton, og et deplacement på 12 ton. Under kapsejladser kræver det mellem 17 og 22 mand at sejle båden mod sejr.

Den var forud for sin tid, da den blev bygget, men dens særlige design gør, at den avancerede racerbåd stadig kan sejle fra de fleste andre den dag i dag. Igennem årene har båden nærmest været kapsejlads-skoleskib, da mange danskere, som har drømt om at konkurrere, har prøvet kræfter med den kendte båd.

Båden har da også skiftet navn, ejer og sponsorer mange gange, men den er vistnok i øjeblikket i private hænder i København under navnet ”Broskraberen”. Den blev tildelt sit særprægede øgenavn, da masten på båden kun lige kunne passere under Danmarks dengang største broer i 1988: Lillebæltsbroen og Storstrømsbroen.

Uanset, hvad navn den har gået under, har den nordsjællandske båd flere gange vist sit værd: Den har trods sin alder stadig flere rekorder i Danmark.

Kilde: Båd Guide

Koordinater:  Bredde: 55.953783
Længde: 12.535123

Andre Natur og kultur

i sejleruniverset Nordsjælland
Copyright 2024 © Havneguide.dk