Fotograf
Alex Nyborg Madsen

Bådfarten Esrum Sø

Bådfarten råder over de to færger, Rolf og Viking, som er totalrenoverede og godkendt af myndighederne. De sejler fra solopgang til solnedgang i sæsonen, fra d. 1. maj til d. 30 september.

Bådfart drevet af frivillige

Bådfarten Esrum Sø er en non-profit organisation, der drives af frivillige skippere. De er kyndige færgefolk, godkendt af Søfartsstyrelsen, og har et stort lokalkendskab.

Sådan kommer du ud at sejle

Bådfarten sejler på din efterspørgsel, og har ingen fast sejlplan. Der er intet minimum for, hvor mange man skal være for at sejle, men det koster minimum 600 kr. at få færgen på vandet.

  • Pris voksen: kr. 125,00
  • Pris barn under 15 år: kr. 75,00

Book din sejltur med Bådfarten Esrum Sø her

Se spørgsmål og svar her

Hvor går sejlturene hen?

Rundtur på Esrum Sø
På denne tur kommer du rundt i den sydlige ende af Esrum Sø. Fra Skipperhuset sejles sydover forbi den idylliske Sørup gamle havn. Turen fortsætter langs fuglereservatet og op langs Nødebo Holt på søens sydvestlige side. Ved Dronningens Bøge nord for Nødebo krydses over søen til Slotsparken, som du sejler langs med, inden turen slutter ved Skipperhuset.

Sejladsen varer 1 time, og undervejs fortæller skipper om hvad I sejler forbi.

Kongens og Dronningens Bøge i Gribskov
Sejladsen går tur/retur til grillpladserne i Kongens eller Dronningens Bøge. Pladserne ligger i Gribskov ned mod søbredden, og er dejlige udflugtsmål for en hyggelig picnic. Begge steder har overdækkede bålhytter med borde og bænke.

Sejladsen varer ca.  en halv time hver vej.

Traktørstedet Fændrikhus

Det gamle skovløberhus Fændrikhus i Gribskov er omdannet til det hyggeligste traktørsted, forpagtet af Bådfarten. Med uforstyrret udsigt over Esrum Sø kan du nyde frokost eller kaffe og kage her. Fændrikhus kan også lejes som ramme om bryllupper, familiefester, firmature m.m.

Læs mere om Fændrikhus, åbningstider m.m.

Her kan du gå i land

Landgang kan foretages ved Skipperhuset, Sørup Havn, Kongens Bøge, Dronningens Bøge, Fændrikhus og i Nødebo ved Kajakklubben, Nødebo Holt.

Specialture

Har du særlige ønsker, f.eks. til en skræddersyet tur i forbindelse med familiebegivenheder, bryllup, fødselsdage eller firmaevents, så kontakt Bådfarten på mail ​baadfarten@gmail.com

Chaluphuset

Frederik den IV’s gamle bådehus, Chaluphuset, kan lejes til særlige arrangementer. Arrangementerne skal fortrinsvis være med offentlig adgang, som f.eks.  udstillinger, teater, koncerter m.m.

Bådhuset

Det rustikke lokale Bådhuset ligger med skøn udsigt over Esrum Sø. Lokalet kan lejes i sejlsæsonen til afholdelse af arrangementer med op til 50 siddende gæster.

Læs mere på Bådfarten Esrum Søs hjemmeside

Adresse

Skipper Allé 6
3480 Fredensborg
Danmark

Telefon
+45 4848 0107
Email
baadfarten@gmail.com

Andre Aktiv i naturen

i sejleruniverset Nordsjælland
Copyright 2023 © Havneguide.dk