SydkystDanmark

Loading...
  Eksempler på oplevelser
   Møn Surf Møn Surf tilbyder undervisning og oplevelser på vandet i noget af Danmarks smukkeste natur! Du kan lære dig at kitesurfie med erfarne instruktører, i Klintholm Havn og Farø. Farø og Møn byder på noget af Danmarks bedste forhold for kitesurfere, begynder som øvet. Vi sørger for at du får en tryg start på din surfe karriere. Er du af den afslappede type som kan lide at koble af med lyden af havets brusende bølger kan du tage med på et Stand up Paddle (SUP) eventyr på de rigtig mange idylliske steder rundt om på Møn. SUP er nemt at lære og sjovt for alle aldre.  Vi har base i Klintholm havn, men underviser flere steder rundt om på øen.  Besøg vores hjemmeside for åbningstider og tilmelding til kurser.    "Møn Surf - Spreading surf vibes, good times, quality lessons and coffee" Se på kort
   Kellers Minde Museum Den lille by, Brejning, har siden 1899 været præget af De Kellerske Anstalters placering i byen og de smukke bygninger vidner om et særpræget stykke Danmarkshistorie. I forbindelse med institutionens gradvise nedlukning har man indsamlet effekter, der har været anvendt i åndssvageforsorgen i forbindelse med behandling og pleje, og det er blevet til den historiske samling, Kellers Minde.  

  Kellers Minde Museum indeholder desuden bøger, billeder og anden vidensmateriale fra den specielle historie.  

  Samlingen er den største af sin art i Danmark, der dækker hele åndssvageforsorgens historie.

  Åbningstider: www.kellersminde.dk.

  Der kan bestilles grupperundvisninger med et historisk oplæg ved henvendelse på tlf. +4523374117.
  Kulturoplevelser Se på kort
   Otterup Stationsby fra vikingetiden Tag til Otterup og se Midgårdsormen – den bugter sig på Torvet, hvor den kæmper mod Thor. Midgårdsormen er kendt for sin farlighed, men her i Otterup er det nu muligt for børn at kravle rundt på den, hvis de ellers tør. I dag er der ca. 5000 indbyggere.

  Otterup har dog været beboet i flere tusind år, og her i byen er der udgravet den største fynske vikingegravplads, man har fundet på Fyn. Udgravningsstedet er i dag parcelhuskvarter, men gå en tur langs Den Grønne Sti – så kommer du forbi området, hvor de gamle vikinger boede.
  En stor del af den nuværende by er vokset op omkring De Nordfynske Jernbaner, der tidligere forbandt Otterup med Odense og Bogense. Shopping i Otterup Du kan købe alt, hvad du har brug for i byen. Her er fem dagligvarebutikker og mange butikker, der sælger alt fra tøj til hesteudstyr. Du finder også lækre specialoste, en god bager og mange lækre varer. Hver lørdag sommeren igennem er der marked på Torvet, hvor du også kan slappe af ved et af de gode spisesteder mens du hører lidt god musik. Gå ikke glip af et besøg ved Otterup Andedam, hvor du kan nyde synet af ænder, svaner, fasaner og påfugle.
  Shopping Se på kort