SydkystDanmark

Loading...
  Eksempler på oplevelser
   Kajakruter Turen langs Stevns, badetur eller hårdt arbejde
  Vil du gerne genopleve lokaliteterne fra Slaget i Køge Bugt, så kan en tur sydpå fra Køge langs Stevns's kyster anbefales.
  Ruten er i to etaper og kan roes begge veje - det afhænger meget af vejr og vind. Vindretningen og styrke afgør nemlig helt, om der bliver en badetur eller hårdt arbejde.

  Tag en pause, læg hovedet tilbage og kig 40 meter op langs skrænten til Højerup Kirke, der står så tæt på kysten, at den er ved at falde i havet.
  Her er det muligt at gå i land ved havblik, men stranden er stenet. Der er trapper op til både resturanten, det lokale museum og adgang til kirken.

  Ro længere mod syd og besøg koldkrigsmuseet Stevnsfort; fra kystsiden kan du se både landgangsportene og radaranlæggene. For at besøge museet skal du gå i land ved Boeadal kalkbrud  ca. 500m længer syd på. 

  Turen langs Stevns:
  Distance: Køge-Faxe Ladeplads: 50km. Kan deles i to etaper
  med Køge-Rødvig (35km) og Rødvig - Faxe Ladeplads (15km)

  Landgangssteder:
  Strøby Ladeplads - Køge Sønakken - Bøgeskoven Havn - Rødvig - Lund Havn - Vemmetofte Strand.
  Vandoplevelser og Strande Se på kort
   Kyststien Snaptun-Juelsminde En af landets mest varierede vandreruter Sporet mellem Snaptun og Juelsminde er en smuk vandretur på 22 kilometer. Den byder på klassisk østjysk landskab, der viser sig fra sin bedste side. Besku de smukke herregårde, gå mellem de betagende gule rapsmarker og forcér de kuperede skovstier. Turen skorter heller ikke på brede sandstrande, så langt øjet rækker. Vi anbefaler, at du tager turen i ét hug, hvis vejret og formen er til det, men du kan også let dele den op i etaper. Der er f.eks. gode parkeringsmuligheder ved Naturcenter Tønballe, Pøt Strandby, As Vig, Kirkholm, Palsgaard og i Bugten. Der er opsat informationstavler langs sporet. Ved stiens start i både Juelsminde og Snaptun kan du finde folderen over Kyststien Snaptun-Juelsminde. Highlights på vandreturen 1: Havnebyen Snaptun Den lille færge- og lystbådehavn emmer af god stemning. På havnen er der spisesteder og god mulighed for at nyde en is i solen, hvis du er afsted i sommersæsonen. Fra havnen er der mange daglige færgeafgange til øerne Hjarnø og Endelave. Der er busstop på havnen og en stor parkeringsplads. Stien starter i havnens sydlige ende. 2: Skanserne ved Horsens Fjord  For at beskytte Horsens by mod svenske tropper er der flere gange etableret skanser ved fjordmundingen. Omkring Snaptun ligger ’Lille Batteri’ og ’Store Batteri’. På turen kommer du forbi svenskeskansen i Tønballe Skov, hvor to kanoner står på en bakketop. Her i Tønballe Skov finder du desuden et fint udkigstårn med en smuk udsigt over fjorden og en shelter, hvor du gratis kan overnatte i det fri.  3: Jensgaard Syd for Tønballe Skov kommer du til herregården Jensgård i hyggelige landlige omgivelser. Den flotte store gård har en historie, der går helt tilbage til omkring år 1300, hvor den kaldtes Inæs og skulle tilhøre Øm Kloster. 4: As Vig  Efter du har været gennem sommerhusbyen Pøt Strandby og Sønderby Skov kommer du til As Vig. Den store vig er et populært sommerhusområde på grund af den flotte sandstrand. Hele turen gennem As Vig går du på stranden. Undervejs vil du se den hvidkalkede As Kirke, der ligger smukt på en forhøjning nær vandet. 
  OBS: I den sydligste del af As Vig kan det være svært at følge stranden ved højvande. 5: Voldstedet ved Palsgaard  Når du drejer fra As Vig Strand og ind i land vil du støde på et voldsted for forgængeren til det nuværende Palsgaard. Voldstedet ligger i en kunstig sø og består af to banker. Rester af det ældste Palsgaard er dateret til 1275-1300. 6: Palsgaard Park og Gods  Efter gåturen på en smuk gammel herregårdsallé kommer du til Palsgaard Park og Gods. Ruten går lige forbi herregården med den flotte park og de velholdte gamle bygninger, men vi anbefaler en lille omvej med en tur gennem den flotte park. På parkstien passerer du den majestætiske hovedbygning, der højt på sin banke skuer ud over Bugten ved Juelsminde. Parken byder på skulpturer, smukke staudebede, mægtige Rhododendron og en række sjældne træarter. 7: Sandbjerg Vig  Gennem skov kommer du syd om Palsgaard til Sandbjerg Vig, der også har en flot sandstrand. Det første stykke langs kysten går du på en hævet græssti, mens du går de sidste kilometer ind mod Juelsminde på stranden. Nær Juelsminde er der campingplads og isbod. Hele vejen har du en flot udsigt ind mod byen og havnen i målbyen. 8: Juelsminde  Det sidste stykke af turen går du langs de flotte huse ved vandet i Juelsminde. Turen slutter på havnen. Juelsminde er i dag kendt som en kyst- og ferieby med et myld­rende liv på havne­n og på Storstranden, der tiltrækker mange turister hver sommer. Nyd stemningen, bestil en lækker fiskeanretning eller spis en is i solen. Der er flere muligheder for at nyde livet lidt ekstra i Juelsminde.  Fra Juelsminde går der busser til Horsens og Vejle, og der er gratis parkering i hele byen.   Se ruten på din telefon Følg ruten ude i naturen via vores digitale kort (Google Maps).   Har du mod på flere vandreture? Juelsmindehalvøen tilbyder flere ruter, der egner sig godt til vandring. Få et overblik her.
  Naturoplevelser Se på kort
   Teater Møn TEATER PÅ ØSTMØN Teater Møn er nyt teater og kulturcenter på Østmøn dér midt i den smukke natur ved Møns Klint, Høje Møn og med udsigt over hele sydkysten af øen. Folkene bag Asterions hus, som er et professionelt turnerende teater etableret i 2003, har købt den tidligere Magleby centralskole i marts 2019 og ladet den undergå en forandring, så den nu fremstår ideel til formålet. Gymnastiksalen er blevet malet sort, så den står som en black-box teatersal. Sløjdsalen er nyrestaureret og har fået spejlvægge, så nu er den en smuk dansesal. Skolestuerne har højt til loftet og er ideelle til workshops og seminarer. Der er værelser, festsal, flere udendørs scener, og en kæmpe have. Flere forestillinger fra Asterions Hus repertoire er blevet spillet i flere af stedets sale og på udendørs scener, og løbende gennem året, både sommer og vinter, ude og inde, vil der blive præsenteret forestillinger, koncerter, talks og andre arrangementer for offentligheden. Følg med på vores hjemmeside for program. Der er forestillinger både for børn og voksne. Og det vil i sommerperioden være muligt at holde picnic i den store have i forbindelse med arrangementerne. Stedet er også et refugium for kunstnere, forskere og andre der har brug for plads til fordybelse. Her er også plads til festivaler, retreats, summercamps og livsbegivenheder med overnatning.   Kultur og historie Se på kort