Smag på Anholt
Øfortællinger på haveguide.dk

Smag på Anholt

Hvis du vil smage en øl fra Anholt Bryghus, så må du til Anholt. Bryggeriet er nemlig mindre end et minibryggeri, og øllet produceres i små portioner og kommer ikke udenfor Anholt. 

Det helt specielle ved øllet fra Anholt er, at det er lavet på det lokale vand, der udmærker sig ved at være meget rent og kalkfrit.

Øens kalkfrie vand bliver også brugt i Anholt Gin, der har opnået stor international anerkendelse, blandt andet med en prestigesfyldt guldmedalje ved SIP Awards i Californien i 2020.

På Anholt Bryghus fremstilles øllet efter et princip om, at øllet behandles så nænsomt som muligt undervejs i fremstillingsprocessen. Bryggerparret Tobias og Anne-Sophie understreger bryggemetodens enkelthed med, at: …det er mest kærlighed og omsorg, der bruges i processen, og det er også det vi ønsker, kunderne skal opleve med vores øl.

Anholt Gin destilleres i Vesthimmerland, men smagen bygger på enebær, som Anholt er særlig rig på - og så øens fine vand.

Enebærferie i uge 42

Der er mere end 10.000 enebærbuske på Anholt, og de leverer årligt mellem 300-500 kg. flotte blålige bær til Anholt Gins produktion.

Siden iværksætteren Jakob Kjærgaard startede Anholt Gin i 2017, er plukningen af enebær vokset til en begivenhed, som trækker folk fra mange lande til. Alle der møder op er velkommen.

Hver dag i uge 42 går plukkerne ud på øen og indsamler og sorterer de fineste blålige anden års-bær. De nye følger de første dage med de erfarne. Klokken 17 samles alle foran Brugsen i Anholt By og får vejet dagens høst.

Som tak får samlerne hver en særlig fremstillet ”Plukke-Gin”, der med tiden er gået hen og blevet et samleobjekt. Der er igennem ugen dog rig mulighed for at smage på Ginen, når dagens høst fejres med præmier.

Øl og gin fra Anholt nydes bedst på Anholt. Anholt Gin sælges over hele øen, mens øllet udskænkes på Dørken og Orakel Bar, som du finder på havnen. Du får humle fra Anholt, hvis du vælger ”Super Karla” fra Bryghuset. Skal du prøve at smage verdens måske eneste gin lavet af friske enebær, skal du vælge ”Dobbelt Female”.

Læs flere historier fra Anholt eller udforsk spændende fortællinger fra andre steder
Lær desuden mere om Anholt Havn her.

Kilder: 
Anholt Bryghus
Anholt Gin

Adresse

Gennem Landet 61
8592 Anholt
Danmark

Andre Ø-fortællinger

i sejleruniverset Småøerne
Copyright 2024 © Havneguide.dk