Jomfruhummer på Anholt Foto: Klaus Jensen
Øfortællinger på haveguide.dk

Jomfruhummer ad libitum på Anholt

Har man sagt Anholt Havn, må man også sige jomfruhummer. Havnens populære grill-område samler sommeren igennem sejlerne, der blander sig imellem hinanden i den fælles kunst, at stege de lækre jomfruhummerhaler.

Omkring grillen falder man let i snak på dansk, svensk, norsk, tysk eller engelsk med de andre sejlere, der alle har været forbi havnens kuttere for at anskaffe sig de friskfangede smukke krebsdyr. Omkring grill-pladsen indsamles de foretrukne krydderurter, som havnen har plantet til gæsternes brug og begejstring.

Imens de voksne udveksler historier om grillstegetider på jomfruhummerhaler eller sejleroplevelser, kan børnene lege skipper i eget skib uden bekymring for at gå til bunds, eller fange krabber på den nyanlagte krabbebro. Efter middagen kan de voksne være med på Fitness-banen, som er et af de nyeste initiativer på havnen.

Der er en helt særlig stemning og atmosfære på Anholt Havn, der i 2023 har indviet to nye broer og givet ekstra plads til de store både. Med 15.000 indsejlinger årligt, er havnen meget populær, men også vant til at finde plads til alle gæstebådene. I højsæsonen er der dagligt 6-700 både på besøg.

Der er oplevelser nok i vente på Anholt til at vælge at blive i havn i flere dage. Giv dig tid til at mærke den helt særlige havnestemning, og besøg øens hyggelige restauranter, og barer med udsigt til en spektakulær solnedgang og sundowner-drinks.

Foto: Klaus Jensen, Havnefoged

Læs flere historier fra Anholt eller udforsk spændende fortællinger fra andre steder.
Lær desuden mere om Anholt Havn her.

Adresse

Gennem Landet 61
8592 Anholt
Danmark

Andre Ø-fortællinger

i sejleruniverset Småøerne
Copyright 2024 © Havneguide.dk