Fotograf
Destination Kystlandet

Hjertestierne i Horsens

Skiltede vandreture i Horsens

I Horsens er det let at finde bynær natur og skønne stier, som egner sig perfekt til vandreture. Byen har to af de såkaldte Hjertestier, som er Hjerteforeningens skiltede vandreruter. Begge byder på natur, grønne oaser og let adgang til din daglige motion. Og så er ruterne ikke længere end at de kan presses ind i en travl hverdag eller kombineres med andre oplevelser i Horsens.

 

Hjertestien i Horsens Øst

Denne rute tager dig rundt om bydelen Stensballe i den nordøstlige del af Horsens.  Du kan vælge mellem en rute på 8,4 kilometer eller en kortere version på 5,4 kilometer. Ruten følger Horsens Fjord på Husoddestien, som byder på smuk udsigt, hævet over fjorden. Du kommer ned til den populære badestrand, Husodde Strand, hvor der er en kiosk med mulighed for at købe kolde drikkevarer og is. Via en flot, bred græssti går turen videre til Stensballegaard Golfklub og herfra videre til Nørrestrand.

Det er en varieret vandrerute, som både byder på kyst, strand og vildtreservat.

Vælges den korte rute går turen ikke gennem Nørrestrand, men er en rundtur i den østlige del af Stensballe omkring Husodde Strand. I stedet går man på en del af det omfattende stisystem, der kendetegner de hyggelige villakvarterer i Stensballe.

 

Hjertestien Horsens Nord

Ruten i Horsens Nord er en rundtur omkring Nørrestrand og parken Caroline Amalie Lund på 5,3 kilometer.

Den gamle bypark Caroline Amalie Lund er hjemsted for Horsens Kunstmuseum, Horsens Museum, en fin legeplads og flere skulpturer. Her er der mulighed for at parkere og at gå på udforskning efter vandreturen.

Via den stejle Carolinelundsvej, kolonihaveområdet Solbakken og Forum Horsens går turen ned til stierne i Nørrestrand ved byens nordlige udkant. Her i vildtreservatet kan du opleve en usædvanlig naturrigdom, kun et par kilometer fra centrum.

 

Følg ruterne på digitalt kort

Begge ruter er skiltet med Hjerteforeningens skilte. Du har også mulighed for at følge ruterne via digitalt kort på din smartphone. Følg dette link for at åbne Kystlandets digitale kort (Google Maps).

 

Om hjertestier

Hjertestier er afmærkede vandreruter, som gør det let for dig at få motion i hverdagen. Ruterne ligger typisk i byerne og hvor folk befinder sig til daglig. Stierne er placeret rundt i hele landet.

De nærmeste hjertestier ligger i Brædstrup, Hedensted, Odder, Juelsminde, Saksild og Tørring.

 

Flere vandreture i området

I vores store guide til vandreruter i Kystlandet, kan du finde inspiration tril din næste gåtur. Hvis du specifikt leder efter rundture, hvor du starter og slutter samme sted, kan du gå direkte til denne side.

Adresse

Husoddevej 85
8700 Horsens
Danmark

Andre Vandrestier

i sejleruniverset Det Blå Østjylland
Copyright 2024 © Havneguide.dk