Fotograf
Sarah Green

Kaninoen

Velkommen til kaninernes rige

Endelave er kaninernes ø. Tusindvis af vilde kaniner lever på den lille ferieø i Kattegat. Du har nok hørt om Caminoen - altså, den lange pilgrimsrute med afslutning i Santiago de Compostela. På Endelave kan du følge den afmærkede vandrerute kaninoen på 21 km, som tager dig forbi flere af kaninernes foretrukne levesteder såvel som de fleste andre naturoplevelser på øen. Dermed er muligheden for at spotte Endelaves pelsklædte kendetegn helt optimale. På turen kommer du nemlig ud i de fjerne afkroge af øen gennem smuk natur i de fredede dele af øen, der ligger et godt stykke fra havn og by, hvor kaninerne især holder til.

 

På vandretur ved kysten

Langt størstedelen af turen rundt om Endelave går langs kysten. Undervejs på ruten har man udsyn til blandt andet Jylland, Fyn, Æbleø, Samsø, Tunø og i klart vejr også Sjælland – ligesom mødet med et flor af fugleliv, rådyr, fasaner, vilde kaniner og kystnære sæler kan blive en del af vandreruten.

Kaninoen starter og slutter ved øens havn og er således godt forbundet med færgen. Fra havnen går turen mod vest til Kloben og Klinten gennem sand og sten. Herefter går turen videre mod øst rundt om Lynger Hage og videre mod nord ad grusveje til øens nordlige spids, Øverste Ende, hvor der er en flot sandstrand. Herfra går turen tilbage til havnen via grusvej indtil du når Endelave Strandvej. Langs Strandvejen kan du se fuglereservatet Flasken.

 

Synes du de 21 kilometer er lige i overkanten?

Fortvivl ej. Du har også muligheden for at drage ud på mini-kaninoen på 12 kilometer eller en kortere rute på 3 km. Der er nemlig tre afmærkede vandreruter på Endelave, så du skal bare vælge din farve og begive dig ud på eventyr. Du finder rutekortet ombord på færgen eller andre udvalgte steder på øen.

 

Hent folderen om Kaninoen

Via dette link kan du se og downloade en digital folder med kort, information og inspiration til de forskellige ruter og oplevelser på Endelave. På færgen og flere steder på øen kan du tage en en fysisk version af folderen. 

 

Vil du have selskab på turen?

Der findes flere muligheder for guidede ture kaninoen og mini-kaninoen. Du kan bl.a. komme med på en tur med foreningen Aktiv Ø.
Du har selvfølgelig også mulighed for at gå turen alene eller sammen med dine kære.

 

Inspiration til oplevelser på Endelave

Endelave byder på lækre spisesteder, spændende aktiviteter og flere overnatningssteder. Få inspiration til din tur til Endelave her. 

Adresse

Endelave Havn 1
8789 Endelave
Danmark

Andre Oplevelser til børn

i sejleruniverset Det Blå Østjylland
Copyright 2024 © Havneguide.dk