DM i hønsesalat og kongelig kringle
Gæve historier

DM i hønsesalat og kongelig kringle

Vidste du, at der er Danmarksmesterskab i hønsesalat? Eller hvordan en kringle fra Humlebæk kan blive kongelig?

I 2016 var der fødevaremesse i Herning, hvor Danske Slagtemestres fagkonkurrence fandt sted. Det særlige ved konkurrencen er, at det er forbrugerne, der bedømmer hønsesalaten, og dét skaffede slagter Hans Christian Lundgaard fra Slagter Bagger i Humlebæk førstepladsen.

Besøg Slagter Bagger på Strandvejen i Humlebæk og smag, hvordan en prisvindende hønsesalat smager – eller prøv en af deres andre delikate varer! Her fokuseres der på kvalitetshåndværk, de bedste råvarer og at give sig god tid for at skabe det bedste produkt.

Skal der lidt godt til kaffen efter frokosten med hønsesalat, skal du blot lidt længere hen ad vejen, så kan du få fingrene i en vaskeægte kongelig wienerbrødskringle.

De sidste mange år har Brødsnedkeren på Strandvejen i Humlebæk nemlig på kronprinsesse Victoria af Sveriges fødselsdag leveret en kringle direkte med bil til Øland, hvor de kongeliges sommerresidens ligger. Kong Carl Gustav og dronning Silvia af Sverige har endda for nogle år siden aflagt et privat besøg i bageriet på Strandvejen.

Bageren, Thomas Jørgensen, er opvokset i Helsingør, men hans bagerkarriere har bragt ham vidt omkring: Han har taget flere kurser i blandt andet Frankrig og har modtaget den meget eksklusive og eftertragtede Saint Honoré-orden. Kun 12 andre personer i Danmark har modtaget den, siden ordenen blev grundlagt.

Så når du alligevel er forbi hos Slagter Bagger, så slå et smut forbi Brødsnedkeren også – du bliver ikke skuffet! Her får du serveret bagte godter lavet helt fra bunden og med sjæl – og som er en prinsesse værdig.

Kilde: Slagter Bagger og Brødsnedkeren.

(Billede: Google)

Koordinater:  55.959637, 12.532446

Andre Gæve historier

i sejleruniverset Nordsjælland
Copyright 2024 © Havneguide.dk