Viking Tales

Vikingefortælling fra Juelsminde - i vikingernes fodspor

Når du forlader kriger-kongerne i Vejle Fjord, og fortsætter nordover, passerer du forbi Hedensted kommune, som var et tætbefolket område i vikingetiden.

Her skal du lægge til i den smukke havn Juelsminde, for her gemmer der sig en gylden mulighed for at vandre i vikingernes fodspor. Gå på opdagelse og find Thing-stedet ved Bjerrelide, et forsamlingssted hvor vikingerne mødtes for at træffe vigtige afgørelser, i både krig og fred.

Demokratiets vugge
Mange kalder det skandinaviske Thing, for demokratiets sande vugge, idet både kvinder og mænd, bønder og krigere, konger og tiggere, alle kunne tale frit, og have en stemme i deres eget samfund.

Lige syd for Juelsminde, finder du også den idylliske lille halvø, Bjørnsknude. Siden ældgammel tid drog unge Jyske drenge herud for at jage de mange bjørne som levede i den tætte skov.

Bevæbnet med kun et spyd, ville de unge krigere være nødt til at jage og dræbe en stor bjørn, for at kunne transformere sig fra drenge til mænd. Et vildt ritual som endte med at de unge drenge drak det varme, dampende blod, fra bjørnens hjerte, og derved forvandledes til frygtløse Bersærkerer på slagmarken. 

 

Andre Vikingefortællinger

i sejleruniverset Det Blå Østjylland
Copyright 2021 © Havneguide.dk