Viking Tales

Vikingefortælling fra Ebeltoft Vig

Når du sejler gennem det klare, lavvandede farvand i Ebeltoft Vig, sejler du også i kølvandet på fortidens gudsfrygtige vikingeflåder. 

På gammelt dansk betyder Ebeltoft "det indhegnede land af æbler", og æblet var også i centrum af vikingetraditionen. Gudinden Ydun var en evig livsgud. Hver dag fodrede hun Asgaards gud med sine gyldne æbler, der stoppede deres aldring.

Yduns skønhed fik alle til at blive forelsket i hende, både guder og jotuner, men Ydun elskede kun Odins søn, Brage. Han var den eneste, hun ville lade vide, hvor hun plukkede sine gyldne æbler. Yduns magiske æblehave er for evigt et mysterium, men en gammel lokal legende siger, at når Ydun vandrede rundt om jorden, ville hun vælge sine æbler i Ebeltofts bakker. Sådan fik byen sit navn.

Sejler man til Ebeltoft, vil du snart opdage en af ​​Danmarks mest romantiske kystbyer, der stadig bærer Yduns arv. Mange besøgende kommer her hvert år for at besøge de mange frugt- og æblehaver.

Ebeltoft har endda sit eget æblemærke, som fejres hver sommer med en festival. Udforsk og smag på Ebeltoft, og måske vil det være dig, der finder Yduns magiske æbler.

Ebeltoft by er omgivet af vikingernes historie. Når du har fyldt din mave med Yduns æbler, kan du udforske området og finde Dragsmur, en hemmelig vikingebase.

Dragsmur var en del af det yderste forsvarssystem af Aros' kongelige fæstning. Her lå drageskibene klar, mens vikingevagter stod på bakketårnene ​​og spejdede ud over Kattegat for fjender. I dag kan du stadig finde vikingevagttårnenes bakker og stå på toppen af ​​dem.

Det er nemt at forestille sig de magtfulde drageflåder fra Jelling-krigene, der kommer ind i Ebeltoft Vig. 

Andre Vikingefortællinger

i sejleruniverset Det Blå Østjylland
Copyright 2021 © Havneguide.dk