Viking Tales

Vikingefortællinger - Endelave

Lad kølen bide i bølgernes top, idet i sejler ind mod den lille ø Endelave, for her sejler i hvor mægtige høvdinge og krigere, i gamle tider sejlede ud på togter, og lange ekspeditioner.

Når I først har lagt til i den idylliske havn på øen, kan I først finde Helleristningerne ved Bremå, hvor hedenske ritualer blev udført til Solgudinden i bronzealderen.

Dernæst kan turen gå til «Snekkebjerg», hvis navn fortæller om en vikingeflådebase for foden af højdepunktet. Herfra kontrollerede Danmarks vikingekonger området, som forbandt Aarhusbugten, med Fyn og Bæltet, og vældige drageflåder har behersket farvandet omkring øen.

På «Øvre» ligger en mægtig vikingeslægt gravlagt i en kæmpe skibssætning, som skal sejle de døde til Asgårds gyldne porte. Både kvinder og mænd ligger gravlagt i dødsskibet, men sagnet går, at det blev rejst for den unge kongesøn Endelau, efter han sejlede ud i kamp mod en overvældende magt, for at forsvare sin far, den berømte kong Hjarne (Hjarnø). Endelave er et lille paradis, placeret midt i vikingernes kølvand.

Andre Vikingefortællinger

i sejleruniverset Det Blå Østjylland
Copyright 2021 © Havneguide.dk