Viking Tales

Vikingefortælling fra Aarhus Syd

Ved indsejlingen i Aarhusbugten, vil i hurtigt finde jer selv i epicenteret af vikingernes største krigsmaskine.

Intet andet sted i Skandinavien, kan man finde en højere koncentration af militære flådebaser, og igennem hele vikingetiden, er Aarhusbugten stedet hvor konger og høvdinge, samler deres drageflåder, før angrebene mod Vest.

Det er nemlig fra denne bugt at angrebene på England og Frankrig tager deres udgangspunkt og det er også fra denne bugt at det allersidste danske vikingetogt drager ud i året 1069 e.kr.

Skjoldrammer er blevet knust og blodrøde spyd blevet splintret i farvandene rundt om vikingefæstningen Aros, men lægger du til i Marselisborg havn, lander du lige midt i et af den danske vikingetids største søslag, slaget mellem Harald Blåtand og hans søn Svend Tveskæg. Harald Blåtand konverterede til den nye tro, kristendommen, for at få fred fra de tyske kejsere og deres evindelige korstog, men ak!

Det resulterede blot i borgerkrig med hans egen søn, Svend, som forsvarede de gamle Guder. Far og søn førte hver deres egen drageflåde frem til kamp, og de mødtes i et blodigt slag, foran Aros mure. Pilene fløj som haglstorme over skibene og skjoldmure blev brudt af øksesvingende Bersærkerer, idet drageflådernes hoveder låste sammen mod hinanden.

Højt over skibenes master fløj Odins Valkyrier, beredte på at føre de døde til Valhallas porte. Slaget varede i flere dage, uden at nogen af siderne kunne vinde en definitiv sejr, men en sen aften, da Kong Harald listede ud til buskadset for at gå på toilettet, krøb Svends bueskytte, Palnatoke, helt tæt op til kongen, og skød kongen lige i røven.

Den berømte vikingekonge Harald Blåtand styrtede hårdt såret til jorden og døde kort efter, og sådan vandt Svend Tveskæg magten overflådebasen Aros samt resten af det danske rige.

Billede: Iga Kuriata

Andre Vikingefortællinger

i sejleruniverset Det Blå Østjylland
Copyright 2021 © Havneguide.dk