Fotograf
Destination Kystlandet

Cykelruten på Tunø

På cykel i Det Østjyske Øhav

Den lille, hyggelige ferieø Tunø rummer en ganske særlig stemning. Øen er ikke større end at du kan opleve den til fods, men det kan også klart anbefales at hoppe på den tohjulede og cykle en tur i ro og mag på de trafikfri veje. Det er ikke muligt at få sin bil med på Tunøfærgen, hvorfor øen i praksis er bilfri, men du kan støde på traktorer og kreative, hjemmelavede køretøjer. Fraværet af trafikstøj kombineret med et idyllisk sceneri med mange gamle bindingsværkshuse og ikke mindst smuk natur gør turen rundt på øen særligt indbydende.

 

Det ser du på turen

Der er ikke en skiltet rute på Tunø, men et netværk af hyggelige små landeveje på skiftevis grus og asfalt. Turen starter oplagt ved den lille, men livlige havn, som fungerer som en livsnerve for øen. Omkring færge- og lystbådehavnen er der fine faciliteter, et røgeri med udeservering og flere hyggekroge, hvor du kan sidde og nyde sommersolens stråler i godt selskab. Den charmerende landsby ligger i forlængelse af havnen. Her er der både spisesteder, aktiviteter og en købmandsbutik. Der er mange unikke karakteristika omkring landsbyen, hvor det bliver tydeligt, at du befinder dig på en lille ø – bl.a. den kombinerede kirke og fyrtårn samt øens mælkeborde ud til vejen.

Længere inde i land finder du både skov og åbent marklandskab. På den vestlige del af øen kan du køre forbi øens lille flyveplads. Turen vist på kortet er 11 kilometer lang.

Har du tid og lyst, kan du kombinere med en vandretur øen rundt langs kysten. Denne tur foregår langs øens høje skrænter – mange steder med en smuk udsigt. Ved vandreturen er der lavet en skattejagt for børnefamilier. Kombinerer du den 8 kilometer lange vandretur langs kysten med en cykeltur inde i land, kan du nå at opleve hele øen på en dagstur.

 

Lej en cykel

På havnen i Tunø, ganske tæt på hvor du står af færgen, kan du leje en cykel og udforske øen. Tunø Cykeludlejning har både voksen- og børnecykler samt cykler med trailer. Du betaler en beskeden pris for at leje cyklen på dagsbasis. Du kan ikke undgå at se cykeludlejningen på din venstre hånd, når du begiver dig fra færgelejet op mod øens hovedgade. 

 

Læs mere om Tunø

På denne side kan du finde inspiration til din tur til Tunø.

Adresse

-
8300 Odder
Danmark

Andre Cykelruter

i sejleruniverset Det Blå Østjylland
Copyright 2024 © Havneguide.dk