Fotograf
Samsø Erhvervs- og Turistcenter

Cykelferie på Samsø

Tag på cykelferie på Samsø

Med sin varierede natur, mange landsbyer og korte afstande er Samsø perfekt til korte og lange ture på cykel for hele familien.

Selv helt små størrelser kan være med, hvis Samsø skal ses fra cykelsadlen. Gode, brede cykelstier hele vejen fra Tranebjerg til Mårup og den rolige motortrafik gør Samsø til et sikkert sted at færdes på cykel. Bliver de små ben trætte, så er der heldigvis altid kort til det hele. Samsøs 22 landsbyer snor sig gennem landskabet, og i mange af dem kan man få en forfriskning i sommervarmen.

Langt de fleste steder er landet nogenlunde fladt, og på øens få større stigninger, er det oplagt at gøre holdt og skue ud over landskabet. Fra toppen af Kongehøjen mellem Onsbjerg og Tranebjerg kan I f.eks. prøve at tælle, hvor mange kirker, I kan få øje på.

Hele Samsø er velegnet til at cykle på, og der er kun ganske få steder, du ikke må færdes. Stil i stedet cyklen fra dig og nyd en spadseretur.

Børn med på cykelturen

På Dansk Cyklistforbunds hjemmeside kan du læse om reglerne for transport af børn og finde flere tips og gode råd til jeres cykelferie. Se her 

Stig Seberg fra historienom.dk lavede en lille historie om Samsø under sin ferie til vores skønne ø. Historien tager dig med rundt til de forskellige landsbyer på Samsø. Hør historien her. Så er du forberedt, inden du selv cykler rundt i børnehøjde på Samsø.

Adresse

Samsø
8305 Samsø
Danmark

Telefon
86590005
Email
visit@samsoe.dk

Andre Cykelruter

i sejleruniverset Det Blå Østjylland
Copyright 2024 © Havneguide.dk