Boesdal kalkbrud blev nedlagt i slutningen af 70'erne, og Stevns kommune overtog senere ejerforholdet.
Man kan i dag stadig se rester fra dengang, at der blev udvundet og forarbejdet kalk i Boesdal. I kanten af kalkbruddet kan man stadig se de to ovne, som blev brugt til at brænde kalken i, og i midten af hele bruddet ligger den store pyramide, hvor man opbevarede det knuste og tørrede kalk, indtil det blev hentet af lastbiler.
I kalkbruddet nordlige del, kan man opleve Stevns Klints geologi, og man kan se, hvordan at klintens banker fortsætte ind i landet. Der er fra kalkbruddet også adgang ned til vandet og til synet af de smukke klinter.
I 2010 besluttede en gruppe lokale ildsjæle på Stevns at udnytte området bedre og samtidigt sørge for vedligeholdelse og udbygning af faciliteter som toiletter og parkering.
Området anvendes i dag som rekreativt område til fri afbenyttelse af kommunens borgere og turister.
Boesdal kan anvendes til udendørsformål f.eks, picnic, overnatning i shelter, rollespil, gudstjenster i det fri o.lign, men området anvendes også lejlighedsvis til kulturelle aktiviteter, som f.eks. koncerter.
I sæsonen 2022 forventes det, at det nye Stevns Klint besøgscenter, som kommer til at ligge i Boesdal Kalkbrud, med udsigt over kalkbruddet.