Fotograf
Anette Tenberg

De vilde bier på Nyord

Biernes levevis er varieret og fascinerende. På verdensplan er bierne, herunder især de vilde bier og humlebier, truet.

I forbindelse med en videnskabelig undersøgelse, blev der i 2018 registreret i alt 645 bier med 37 arter, herunder fire sjældne i Danmark. På baggrund af projektet er der blevet oprettet Danmarks første bi vandre sti.

Turen starter og slutter på Naturcenter Hyldevang på Nyord, hvor du fra de første varme forårsdage til det lune efterår, kan opleve mangfoldig summen i den farverige bi blomsterhave og omkring det store bi hotel. Her finder du en informationstavle der guider dig på turen.

Turen fører dig på en markvej langs Nyord enge, et af Østdanmarks største fuglereservater, til den fine og velbevarede Nyord by. Herfra kan du enten vælge en lang rute forbi havnen og langs markerne med smuk udsigt over vandet til Sydsjælland, eller du kan gå på befastede veje forbi madpakke huset med det storslåede udsigt i alle himmelretninger.

3 info spots er oprettet på bi vandrestien. De fortæller om hhv. de vilde bier i naturen, bier i byen og bier i landbrugslandskabet. Fortællingerne er krydret med lokale historier og gode tips til f.eks egen have.

Bi vandrestien på Nyord er åben hele året rundt. Du kan downloade en folder her

Adresse

Ulvshalevej 401
Hyldevang Naturcenter
4780 Stege
Danmark

Andre Naturoplevelser

i sejleruniverset Sydsjælland og Møn
Copyright 2024 © Havneguide.dk