Oplev Ø-livet

På de små øer er du helt tæt på naturen

Ø-havnene har strand og naturkyst lige ved hånden. Et stenkast fra havnen finder du kystskrænter, strandenge, laguner, indsøer og idylliske vandreruter med havudsigt hele vejen rundt.

De mange, danske småøer er små, levende lokalsamfund med mellem 20 og 900 fastboende øboere plus ”det løse” (deltidsøboere, landliggere, turister og ø-elskere af forskellig slags). Blandt det vi kalder ”Småøerne”, er Anholt Havn størst med 250 bådepladser. På anden og tredjepladsen finder man Tunø Havn og Fur Havn med henholdsvis 170 og 150 bådpladser. Blandt vores mindste havne, finder man Barsø, Bjørnø og Hjortø Havn med mindre end 10 bådpladser.

Ø-havnen er lille og familievenlig

Her er fine badestrande og selvfølgelig krabbefangst og fiskemuligheder, hygge på legepladsen og aftenliv ved grillstederne. Her kan børnene gå på opdagelse i baglandet, følge et spor gennem strandengen eller langs en markvej, eller låne en cykel på havnen, for længere ekspeditioner.

Når du lægger til ved en ø-havn, er du med det samme midt i ø-livet. Her er du tæt den lille, lokale købmand, vejboden, ø-skolen, markvejen, venligheden, det lokale musik-arrangement og landmanden og hans besætning. Husk at der er hilsepligt på mange af øerne. På nogle af øerne finder du også en café og et museum.

Øerne har noget for enhver smag

Flere øer er spydspids for nye tiltag på det kulinariske område. Cider, is, vin og øl er blot nogle af de madvarer, der sætter øerne på spisekortet.  Flere af øerne får eget bryggeri med udskænkning. På et par af dem, finder du endda en vingård, hor du både kan få en rundvisning og smage på varerne.

På andre øer står sommeren også i aktivitetens tegn, her er begivenheder for aktive familier, fx Lyø, der afholder Lyø Escape Sejladsen, Strynø, der arrangerer sælsafari eller Endelave, der i sommermåneder byder velkommen til et væld af sports- og naturaktiviteter.

Tag på ø-hop på småøerne for sejl eller motor

Se turforslag til ø-hop mellem de danske småøer her

< Tilbage til forsiden

Image
Småøerne
Copyright 2024 © Havneguide.dk