For enden af det smalle område af Lillebælt ligger Skærbæk Lystbådehavn omkranset af storslået natur.

En udbygning af Skærbæk Lystbådehavn med ekstra pladser i 2011 har givet en imponerende udsigt i alle retninger, hvad enten du kigger ud over Kolding Fjord eller Lillebælt ned mod Fænøsund, Fænø og Fænø Kalv.

Skærbæk Lystbådehavn er nabo til den idylliske Skærbæk Fiskerihavn, hvor I kan følge fiskernes dagligdag og dufte nettene, der hænger til tørre på kajen. Skærbæk Lystbådehavn byder på et roligt og stemningsfyldt havnemiljø, og er I til skaldyr, bør I bestemt besøge den vidunderlige fiskerestaurant på nokken i fiskerihavnen.

Ved ankomst til havnen bydes I hen under aften velkommen af en ægte ’levende’ havnefoged, der opkræver havnepenge, slår en sludder af og svarer på spørgsmål fra de mange lystsejlere, der hvert år gæster Skærbæk.

Gode faciliteter
Der er 100 m til havnens grill og café Savannah. Toilet/bad er inkluderet i havnelejen. Det er kun muligt at betale med kort i billetautomaten. På havnen finder I hyggelige grillpladser med borde og bænke.

Indkøbsmuligheder
Har I brug for at proviantere, ligger Dagli’Brugsen op ad bakken, ca. 1 km fra havnen. Ved Savannah er der mulighed for gratis at låne cykler til at køre op til Brugsen.

Udflugter
Naturen omkring Skærbæk Lystbådehavn er den perfekte ramme for cykel- og vandreture. I kan tage en vandretur på en af de mange små og spændende stier, der starter ved havnen. Det er bare at gå på opdagelse!

Gudsø Vig - Et historisk område
Går man fra lystbådehavnen mod Skærbækværket og helt ud til Gudsø Vig, føler man sig hensat til stenalderen. Skærbæk har en lang historie bag sig med mange oldtidsfund. Jægerstenalderfolkets flinteredskaber kan endnu findes i strandkanten, og deres køkkenmøddinger er påvist både ved Skærbæk og i Gudsø Vig.

Lillebælt er med sit klare vand ideelt for vandaktiviteter som kajak, roning, sejlads og badning. Tag på en sejltur øst for havnen i båd eller kajak. Når I runder Skærbækværket vest for havnen, kan I sejle ind i Gudsø Vig, som er en lavvandet fjordvig. Vigen rummer et rigt fugle- og planteliv, og I kommer forbi de to små øer, Kidholmene. Sejler man rundt om Kidholmene, er der en anløbsbro ved Elvighøj Strand, der ligger yderst på Drejnshalvøen. Her ligger en stribe små hyggelige sommerhuse næsten ned til vandet. Her er der også mulighed for at bade.


Badestrand
Besøg Strandparken i Skærbæk med restaurant Strandparken. Stranden har blåt flag som tegn på miljøhensyn, adgang til toiletter og høj kvalitetsstandard. Stranden har badebro med mulighed for isætning af kanoer og kajakker.

Turen til Strandparken fra havnen er en fantastisk naturoplevelse i smukke bakker med udsigt over Kolding Fjord. Strandparken grænser op til skov og en blomstrende overdrevsbakke.

Faciliteter

i Skærbæk Lystbådehavn
 • cykeludlejning icon på havneguide.dk
  Cykeludlejning
 • bad icon på havneguide.dk
  Bad
 • elektricitet icon på havneguide.dk
  EL
 • grill icon på havneguide.dk
  Grill
 • indkøb icon på havneguide.dk
  Indkøb
 • wifi icon på havneguide.dk
  Wi-Fi
 • Icon slæbested på havneguide.dk
  Slæbested
 • Icon spisested på havneguide.dk
  Spisested
 • Boatyard icon på havneguide.dk
  Bådværft
 • hjertestarter icon på havneguide.dk
  Hjertestarter
 • toilet icon på havneguide.dk
  Toilet

Spisesteder

i nærheden af havnen

Aquablu

Skærbæk Havnegade 53
7000 Fredericia
Danmark

Savannah

Skærbæk Havnegade 47
7000 Fredericia
Danmark

STRANDPARKEN/LIS JUEL

Brandsøvej 35
7000 Fredericia
Danmark

Café Løverodde

Løveroddevej 12
6092 Varmark
Danmark

Begivenheder

i nærheden Skærbæk Lystbådehavn

Seværdigheder

i nærheden af Skærbæk Lystbådehavn

Andre havne

i nærheden af Skærbæk Lystbådehavn
Copyright 2021 © Havneguide.dk