Gedser Lystbådehavn

Med garanteret havudsigt!

Gedser Lystbådehavn ligger på Danmarks sydligste punkt med fri udsigt til dybvandsruten i Østersøen, til Nysted Havvindmøllepark – og helt til Tyskland. Og så er her første parket til en af Danmarks flotteste solnedgange – kendere siger, den kan måle sig med Skagen.

Havnen er nem at anløbe direkte fra Østersøen. Omgivelsernes rene luft og smukke uberørte natur er en sand perle.

Indkøb

I Gedser by finder I Dagli’Brugsen, der har åbent fra 8 morgen til 19 aften, her kan I hente bakeoff – morgenbrød. Der er et hyggeligt stisystem, som fører de 700 meter op til byen. Om sommeren kan I også hoppe på remisetoget, det tøffer afsted på rundture: Byen, Fiskerihavnen, Lystbådehavnen. Om ikke andet, så fordi det er sjovt og hyggeligt.

Også for børn

Gedser Lystbådehavn har en spændende nyistandsat lege/aktivitetsplads i størrelse XXL, - her er sjov og udfordringer for børn i alle aldre. I forbindelse med aktiviteterne er der rigeligt med bordebænkesæt, hvor forældre kan drikke kaffe, mens børnene løber gassen af sig.

Restauranter

På selve havneområdet finder I gourmetrestauranten Bramgåsen. Kigger I efter hverdagsmad, skal I enten over på fiskerihavnen, her finder I Røgeriet, eller i Købmandsgården, der ligger på vejen op til byen. Alle steder er i gå afstand fra havnen.

Hop i

25 km sandstrand, kan området byde på. De starter helt tæt på Gedser Lystbådehavn. Stranden er børnevenlig med roligt vand, børnevenlige dybder og badebro. Så bare hop i bølgerne, her er nok til alle.

Ligger på hovedstrøget

Gedser ligger tæt på færgen til Tyskland og nær motorvejen mod København. Havnen er velegnet som mødested, hvis båden skal skifte besætning, eller som afsæt til en tur over Østersøen til Tyskland.

Tip

Når I ligger i Gedser Lystbådehavn, kan I følge med i trafikken lige ude i Dybvandsruten, hvor de største handelsskibe sejler. På app’en Vesselfinder kan I få oplysninger om skibenes navn, hjemhavn, destination osv.

Faciliteter

Gedser Lystbådehavn er en moderne havn med ordentlige servicebygninger. Her er flere grillpladser – og mulighed for at benytte bådelaugets klubhus i dagtimerne.

Der er en stor grillpladser på havnen tæt på legepladsen.

I betaler havnepenge og trækker samtidig et chipkort i automaten på havnekontoret, hvor der i åbningstiderne også er en havnevagt tilstede med hjælp og råd. Kortet gælder til vand, bad, vask og tørretumbler og havnens køkken. Strøm er med i havneafgiften, og der er gratis internet i hele havnen.

A-broen er kun for både over 12 meter.

Udflugter

Marielyst

Trænger I til lidt luftforandring, er Marielyst et godt udflugtsmål, og her findes Danmarks største træterrasse, der går fra torvet helt ned til Østesøens strand - Marielyst badestrand - der 3 gange er blevet valgt som Danmarks bedste badestrand.

Der er ca. 15 km til Marielyst, så det er en god dagstur på cykel. Bussen er også en mulighed, der går en gang i timen. Til gengæld er der mulighed for gode forfriskninger, når I når frem til den lille fine by med et hav af butikker og et fornuftigt udbud af dejlige restauranter.

Sydstens-selfie er oplagt

Det er næsten obligatorisk at se ’Sydstenen’. Den ligger ca. 2,5 km. fra Gedser Lystbådehavn og er Danmarks sydligste punkt! Når nu I er der, så kig ind i den gamle marinestation med udstilling om den kolde krig og kampene i Østersøen. På Gedser Odde findes der ligeledes en fugletællings station fra Dansk Ornitologisk Forening. Gedser ligger på en af de store trækruter af fuglenes rejser.

Fossiler

Oppe i byen ligger Det Sorte Geomuseum, der rummer en spændende verden af dyr fra fortiden, flotte mineraler og fascinerende rav med insekter.

Jernbanemuseet Gedser Remise

Jernbanemuseet fortæller historien bag Gedser Havn med dens færger, stationer, lokomotiver og vogne. Ligeledes har Gedser station været rammen om optagelser til tv serien Matador, og det gule Palæ fra Olsen Banden blev i 2016 flyttet til Gedser.

Købmandsgården lige over for Gedser Lystbådehavn har cykeludlejning.

Sikker havn

Denne havn er Sikker Havn Certificeret. Det betyder, at redningsudstyr er opsat, placeret og mærket efter en række anbefalinger, for at højne sikkerheden.

Læs mere om certificeringen

Faciliteter

i Gedser Lystbådehavn
 • bad icon på havneguide.dk
  Bad
 • grill icon på havneguide.dk
  Grill
 • autocamper icon på havneguide.dk
  Autocamper
 • legeplads icon på havneguide.dk
  Legeplads
 • toilet icon på havneguide.dk
  Toilet
 • cykeludlejning icon på havneguide.dk
  Cykeludlejning
 • Icon slæbested på havneguide.dk
  Slæbested
 • elektricitet icon på havneguide.dk
  EL
 • kran icon på havneguide.dk
  Kran
 • indkøb icon på havneguide.dk
  Indkøb
 • Ikon for vand
  Vand
 • Icon spisested på havneguide.dk
  Spisested
 • Sikker havn certifikat på havneguide.dk
  Sikker havn
 • GTL icon på havneguide.dk
  GTL
 • wifi icon på havneguide.dk
  Wi-Fi
 • vaskemaskine icon på havneguide.dk
  Vaskemaskine
 • tørretumbler icon på havneguide.dk
  Tørretumbler
 • Tømningsanlæg icon på havneguide.dk
  Tømningsanlæg
 • hjertestarter icon på havneguide.dk
  Hjertestarter

Spisesteder

i nærheden af havnen

Café Købmandsgården

Gedser Landevej 79
4874 Gedser
Danmark

Gedser Pizzaria

Gedser Landevej 58
4874 Gedser
Danmark

Toldcaféen

Stationsvejen 1
4874 Gedser
Danmark

Begivenheder

i nærheden Gedser Lystbådehavn

Seværdigheder

i nærheden af Gedser Lystbådehavn

Køb/lej fast bådplads

i Gedser Lystbådehavn
Maks bådbredde Maks båddybde Maks bådlængde (LOA) Periode Indskud Pladstype
3.00 meter 50.00 meter Helårsplads (vand+land) 2000 kr. Lejeplads, uden indskud

Andre havne

i nærheden af Gedser Lystbådehavn
Copyright 2024 © Havneguide.dk