Velkommen til Nykøbing Falster Lystbådehavn

Lystbådehavnen i Nykøbing Falster omfatter tre klubber, Sejlforeningen Vikingen, Bådklubben Guldborgsund  og Fiskeriforeningen.

En livlig handelsby

Lystbådehavnen ligger lige midt i Guldborgsund, lige op til landsdelens største handelsby. I Nykøbing Falster finder du mange historiske bygninger, muséer og spændende kulturelle oplevelser samt aktiviteter.

Om sommeren kan du overvære den kendte Nykøbing Falster Revy, livemusik på torvet, og i første uge af august er der Nykøbing Falster Festuge. Onsdage og lørdage vil der være sommermarkeder i gågaderne.

Den 22. – 24. august kl. 19 – 22 arrangerer klubberne en musikfestival med 60’er og 70’er musik på broen i lystbådehavnen. Læs mere på Facebook 

Lystbådehavnen ligger lige ved siden af Slotsbryggen, hvor du kan finde caféer, spisesteder og biografen. Ved kajen kan du finde vinoteque Marittima.

Gode havnefaciliteter

Lystbådehavnen har 200 pladser og er uddybet til 2 meters dybde næsten overalt. Pladserne er fordelt dels ved gæstebroer, dels ved broerne i selve havnen med grønt skilt dels som langsliggerpladser i Slotsbryggen. Klubberne har åbent klubhus, så du kan lave mad i køkkenet eller på grillen og spise i tørvejr. Der er gode opholdspladser på terrasserne omkring klubhusene, hvor du kan nyde udsigten ud over sundet.

I den sydlige del af havnen, lige ved mastekranen, kan du tanke GTL-diesel og via miljøstationen tømme din spildevandstank.

Anløb af havnen

Fra nord kommer du til havnen gennem Guldborgbroen og derefter en gennem den tæt afmærkede sejlrende. Fra syd kan både med en dybgang på mindre end 2,1 m. sagtens  sejle til Nykøbing Falster, hvis afmærkningerne respekteres. Vær dog opmærksom på forskellige vandstande. Tjek nedenfor

Fra syd begrænses anløbsmulighederne af Kong Frederik IX´s bro lige inden lystbådehavnen. Grundet broarbejde kan der forekomme ændringer i broåbningstiderne for denne bro. (se aktuelle broåbningstider nedenfor)

Udflugter

I og omkring Nykøbing Falster er der mange cykel- og vandrerruter.

På den anden side af Guldborgsund kan du opleve herregården Fuglsangs haver og vandre rundt i Skejtens vilde naturområde. Nær ved herregården ligger Fuglsang Kunstmuseum med en stor samling af dansk kunst.

Lige overfor lystbådehavnen på Lolland ligger Middelaldercentret, hvor du sammen med familien kan gå på opdagelse i livet på land, til søs og i byen i 1400-tallet. Her er boder, arbejdende værksteder og ridderturneringer.

Cirka 1,5 km. fra lystbådehavnen er mulighed for at tage tog eller bus, for at opleve mere af Falster og Lolland eksempelvis Marielyst eller Danmarks sydligste by, Gedser. Toget giver også mulighed for en tur til København. Det tager cirka 1,5 time.

Nyheder

Afmærkningerne i den sydlige del af Guldborgsund blev justeret i 2020, og al tvivl om dybderne i den del af farvandet skulle være afsluttet. De nye søkort viser de korrekte mindstedybder på 2,1 m.

Det er dog fortsat vigtigt at respektere afmærkningerne, som står meget tæt. Vandstanden varierer henover dagen, så det er endvidere vigtigt at checke vandstandsmålingerne.

Link til Nautisk information med åbningstider for Kong Frederik den IX's bro

Link til vandstandsmålinger

Faciliteter

i Nykøbing Falster Lystbådehavn
 • bad icon på havneguide.dk
  Bad
 • grill icon på havneguide.dk
  Grill
 • bådudstyr icon på havneguide.dk
  Bådudstyr
 • toilet icon på havneguide.dk
  Toilet
 • cykeludlejning icon på havneguide.dk
  Cykeludlejning
 • Icon slæbested på havneguide.dk
  Slæbested
 • elektricitet icon på havneguide.dk
  EL
 • kran icon på havneguide.dk
  Kran
 • indkøb icon på havneguide.dk
  Indkøb
 • Ikon for vand
  Vand
 • diesel icon på havneguide.dk
  Diesel
 • Icon spisested på havneguide.dk
  Spisested
 • Icon for benzin på havneguide.dk
  Benzin
 • GTL icon på havneguide.dk
  GTL
 • wifi icon på havneguide.dk
  Wi-Fi
 • Tømningsanlæg icon på havneguide.dk
  Tømningsanlæg
 • hjertestarter icon på havneguide.dk
  Hjertestarter
 • Online havnepenge
  Online havnepenge

Spisesteder

i nærheden af havnen

Annes Fisk

Sjællandsgade 1
4800 Nykøbing F
Danmark

Rosmarino

Slotsbryggen 24
4800 Nykøbing F
Danmark

Cafe3kanten

Slotsbryggen 24
4800 Nykøbing F
Danmark

Cafe Finnermann

Slotsgade 30
4800 Nykøbing F
Danmark

Fald Ind Grill- og Pizzeria

Gaabensevej 6
4800 Nykøbing F
Danmark

The Burger

Slotsgade 2
4800 Nykøbing F
Danmark

Hotel Liselund

Lundevej 22
4800 Nykøbing F
Danmark

Dhaba Indian Kitchen Nykøbing

Torvet 7
4800 Nykøbing F
Danmark

Begivenheder

i nærheden Nykøbing Falster Lystbådehavn

Seværdigheder

i nærheden af Nykøbing Falster Lystbådehavn

Andre havne

i nærheden af Nykøbing Falster Lystbådehavn
Copyright 2024 © Havneguide.dk