Fotograf
Destination Kystlandet

Sandbjerg Vig Strand

Fin badestrand med skøn beliggenhed

Umiddelbart nordvest for den livlige lystbådehavn i Juelsminde ligger denne badestrand, som i folkemunde kaldes Bugten. Som navnet antyder, ligger stranden i en bugt, hvilket giver en smuk udsigt til begge sider. Stranden er cirka 5 kilometer lang, og har fint strandsand uden for mange sten. Hele strækningen er fin til badning, men de bedste forhold får man ud for strandens p-plads ved vejen Bugten. Parkeringspladsen ligger ganske tæt på stranden. Her er der desuden toiletforhold og et ishus, hvor man kan købe kolde forfriskninger, kaffe og snacks.

 

Nær byens liv

Længere nord på ad stranden ligger en feriekoloni og en campingplads. Der er gode muligheder for gåture langs stranden, og det er ikke nødvendigt at tage bilen ind til byen, hvis I trænger til et måltid mad. Det er muligt at gå langs vandet ind til lystbådehavnen, hvor der er flere lækre spisesteder. Har du børn med til stranden, kan du overveje at gå den korte vej til Juelsminde Naturlegepark, når børnene bliver utålmodige.  

 

Tag hunden med

I modsætning til Storstranden, er Sandbjerg Vig Strand ikke en Blå Flag Strand. Det betyder ikke, at stranden ikke er god! Kun at man ikke forpligter sig til at overholde et sæt skrappe regler. Heriblandt er det ikke tilladt at have hund med på Blå Flag Strande. Det må du godt på Sandbjerg Vig Strand, så længe hunden er i snor. Gå eventuelt et stykke nordpå ad stranden til et sted, hvor I er sikre på ikke at genere andre badegæster. Det giver lidt mere frihed for både hund og ejer.

 

Byen, der er omgivet af strand

Juelsminde er en af landets dejligste feriebyer. På hele tre sider er byen omringet af strande. Hvor de fleste badegæster søger mod Storstranden, er der også fine strande i Sandbjerg Vig og ved Strandhuse Strand ved byens sydkyst. Her er der optimale forhold til badeferien ved den jyske østkyst, og gode muligheder for vandreture ved den varierede kyststrækning.

Adresse

Bugten
7130 Juelsminde
Danmark

Andre Naturoplevelser

i sejleruniverset Det Blå Østjylland
Copyright 2024 © Havneguide.dk