Fotograf
Sarah Green

Borre Knob

Horsens Fjords hemmelige naturperle

Hvis du kigger på et kort over Horsens Fjord, så er den let at få øje på, Borre Knob, der nærmest som et spyd rækker ud efter øen Alrø. Ikke desto mindre er der mange – selv lokale, der ikke kender til området. Og det er en skam...

For Borre Knob er en fantastisk naturoplevelse med masser af strand (4,5 kilometer), flot udsigt, et rigt dyreliv, skov, sø, klitter og rosenbuske.  Der er utroligt fredeligt på halvøen og du føler nærmest, at du går langs kysten på en ø langt væk fra hverdagens stress og jag, når du bevæger dig rundt på halvøen.

 

Perfekt til en lang række aktiviteter

Borre Knob egner sig storslået til en lang række aktiviteter. Her kan du solbade eller tage en dukkert i det lave vand. Du har også gode muligheder for fangst, hvis du tager fiskestangen med. Eller hop på paddleboardet, i havkajakken eller kast dig ud i andre vandaktiviteter.

 

Den oplagte destination for søndagsvandreturen

Ved foden af knoben, finder du en større parkeringsplads, hvor der frit kan parkeres. Herfra går en sti langs østsiden uden om søen Lillestrand. En skiltet rute fører rundt om Knoben. Den gule rute fungerer som et sideforløb til den populære rute, Fjordminoen. Langs østsiden kan du gå den to kilometer lange tur ud til spidsen - enten på stranden eller inde i land, hvor der er mere læ for vind blandt træerne. Midt på østsiden er der opført et madpakkehus, hvor du kan tage en slapper og nyde din medbragte frokost. Fra østsiden har du godt udsyn til fjordens øer Hjarnø og Alrø, og du vil kunne se Hjarnøfærgen, der kontinuerligt sejler rundt i fjorden.

På det sidste smalle stykke ud mod spidsen af halvøen skifter landskabet karakter, og du vil føle, at du står midt ude i fjorden. Ved spidsen synes børn det er sjovt at stå med et ben på hver side – ligesom ved Grenen. Her kan man se både, skibe og kajakker sejle forbi i en lind strøm gennem det smalle sejlstræde mellem knoben og Alrø, der ligger 500 meter væk.

Turen tilbage til parkeringspladsen kan tages på vestsiden, hvor der er en glimrende udsigt til Horsens for enden af fjorden. På denne side er vandet lavt og meget roligt.

 

Tjekliste til min tur til Borre Knob

 • Slå smut i det rolige vand
 • Stå med et ben på hver side ude på spidsen
 • Spot Hjarnøfærgen
 • Slik sol på den skønne strand
 • Vink til kaptajnen på en af bådene, der sejler forbi
 • Kig efter de mange fuglearter, der holder til ved knoben
 • Ræk armene ud til siden og mærk den friske vind
 • Pluk hyben fra de mange hybenroser
 • Slå benene op og nyd en kold sodavand i madpakkehuset
 • Saml affald op på din vej. Så gør du oplevelsen bedre for de næste
 • Besøg Glud Museum på vej hjem – du skal alligevel den vej

 

Leder du efter flere naturoplevelser?

Kystlandet byder på mange skønne vandreture ved kysten. Få inspiration til din næste oplevelse på denne side.

Adresse

Søborgvej 20
7130 Juelsminde
Danmark

Andre Naturoplevelser

i sejleruniverset Det Blå Østjylland
Copyright 2024 © Havneguide.dk