Fotograf
VisitVejle

Rundt om Kongens Kær - Panoramarute 5

Med næsen rettet mod Vejle går turen ad Bindeballestien. Lige før Trædballe drejes af til højre ad den asfalterede cykelsti, der løber langs Vestre Engvej helt ind til Boulevarden i Vejle centrum. Med sit rige byliv, gode museer og spændende arkitektur er der rigeligt at udforske før turen går syd om Kongens Kær ad cykelstien, du møder ved Ribe Landevej.

Stien tager dig indenom vejen og tæt på vådområdet Kongens Kær, og når du møder Ribe Landevej igen, kan du danne dig et overblik over kæret og nyde fuglelivet fra udsigtstårnet. Tilbage i sadlen kører du ad Ribe Landevej og drejer til højre ad Sandagervej, som du følger helt indtil du rammer Gl. Skibetvej. Følg denne og drej til højre ad Skibetvej, som tager dig nordpå over Vejle Å, som du krydser ved den flotte Haraldskær Hovedgård, der nu er hotel. Sidste stop er Skibet Kirke, der er karakteriseret ved en klokkestabel i stedet for et kirketårn.

Rundt om Kongens Kær er et turforslag, og er ikke skiltet. Ruten bliver også kaldet for en Panoramarute, da du vil opleve vide udsigter, men også små skjulte steder, der indbyder til ro, nærvær og fordybelse. 

Ruten er 15.4 km. Det tager lige lidt over en time at cykle rundt om Kongens Kær.

Download ruten til GPS

Adresse

-
7100 Vejle
Danmark

Andre Cykelruter

i sejleruniverset Det Blå Østjylland
Copyright 2024 © Havneguide.dk