Fotograf
Destination Kystlandet

Mountainbikeruten i Juelsminde

Havnebyens begyndervenlige MTB-spor

Tæt på både by og havn ligger Juelsmindes MTB-spor. Det ensrettede spor er ganske begyndervenligt – uden store nedkørsler eller stigninger og uden krævende sløjfer. Underholdningsværdien er dog ganske høj alligevel, og der er masser af plads til leg i de velanlagte sving og berms. Sporet er fint opmærket. Her kommer du ikke på afveje, og det er ganske let af finde frem til rutens start. 

 

Ude på sporet

Du kan tilgå ruten to steder, men den naturlige start er ved Hotel Juelsminde Strand. Her finder du en stor parkeringsplads med god plads. Fra starten går turen op ad bakken Odelsbjerget, hvor der ligger et voldsted. Herfra går turen ned mod Ringvejen og langs en skråning til den sjove sektion Florida i tæt skov. Herfra kommer en nedkørsel delt i to muligheder. En blå nedkørsel og en lidt mere krævende rød nedkørsel. På den sidste sektion, Homerun, er der to små hop og en bro inden du er tilbage ved rutens start.

 

Tag bare familien med

Ruten i Tofteskoven er et rigtig godt sted at lade familiens yngste stifte bekendtskab med MTB. Ruten har ikke krævende sektioner, men god plads til leg og træning af teknik. Og så ligger sporet desuden ved Østjyllands største legeplads, Juelsminde Naturlegepark, hvor der er rigeligt med spil og leg til alle aldre. Her er der også plads til at I kan nyde jeres medbragte frokost – eller I kan tage et måltid mad hos Restaurant Færgegården på Hotel Juelsminde Strand med udsigt over skoven og naturlegeparken.

Slut dagen af med at køre ned til vandet ved lystbådehavnen og nyd en is i solen.

 

Vil du prøve flere spor i området?

På Kystlandets guide til mountainbike kan du læse mere om de forskellige spor og finde inspiration til din næste tur.

Adresse

Vejlevej 3
7130 Juelsminde
Danmark

Andre Cykelruter

i sejleruniverset Det Blå Østjylland
Copyright 2024 © Havneguide.dk