Fotograf
VisitVejle

Danmarks hårdeste byrute - i bjergbyen Vejle

Tag på cykeltur i bjergbyen Vejle, hvor du finder Danmarks hårdeste byrute. Som et af de få steder i Danmark finder du flere steder i Vejle alpine stigningsprocenter, som er skiltet ved de forskellige stigninger.

Vejle Kommune har skiltet de mest populære stigninger i Vejle, og skiltene har informationer om bakkens længde, max. stigningsprocent, gennemsnitlige stigning og højdemeter.

Test din form på den 35 kilometer lange rute gennem Vejle, der byder på fem sveddryppende stigninger:

- Chr. Winthersvej: Danmarks uofficielt stejleste vej, med en max  stigningsprocent på hele 25 %. Det er dobbelt så stejlt som det stejleste stykke på den kendte Tour de France etape L’Alpe d’Huez! Se kort.

- Munkebjergbakken: En af landets få serpentineveje. Med en gennemsnitlig stigningsprocent på 7,1 og en længde på hele 1,27 km anses Munkebjergbakken som værende den hårdeste bakke i Danmark!

- Kiddesvej: Kendt fra Kongeetapen i det 5 dage lange etapecykelløb Post Danmark Rundt. Den relative korte bakke har en drabelig stigningsprocent og har hurtigt opnået status som stedet, hvor Post Danmark Rundt bliver afgjort. Se kort.

- Strandgaardsvej og Mølgårdsvej: Vejene ligger parallelt med hinanden og ligger derfor på samme skråning. Af samme grund udvikler stigningerne sig ens, med det stejleste stykke til sidst.

Download ruten til din Garmin GPS cykelcomputer.

Andre Cykelruter

i sejleruniverset Det Blå Østjylland
Copyright 2023 © Havneguide.dk