- Nyd vores destination og grib de mange muligheder

Enjoy Limfjorden

Loading...
  Eksempler på oplevelser
   Holstebro-Struer Lystbådehavn Holstebro-Struer Lystbådehavn er Limfjordens største og har med sin fine beliggenhed og mange gode faciliteter tiltrukket fastliggende lystsejlere fra et stort geografisk område.
  I sommermånederne summer havnen af solskin og liv - en skøn forening af landkrabber, turister, fastliggende og gæstesejlere.
  www.struerhavn.dk www.visitstruer.dk
  Limfjordens havne Se på kort
   Stubbergård Sø - Mosestien Det fredede landskab omkring Stubbergård Sø er velbevaret og præsenterer de naturvidenskabelige, kulturhistoriske og landskabelige værdier for offentligheden. Området omkring søen er menneskeskabt igennem flere tusind års beboelse og jorddyrkelse. Området byder på 3 forskellige ruter: Rød rute er en handicapvenlig sti på 1,7 km. Mosestien går gennem en mose på en hævet sti lavet af brædder, hvorfor den er kørestolsegnet. Gåturen er en smuk naturoplevelse, da stien skærer gennem den autentiske og uberørte natur på begge sider af stien. Her kan man nyde en gåtur i ro og fred. Kort gul sti er 14 km. Gul sti går rundt om Stubbergård Sø, og bringer en forbi Helligkilden og Stubber Kloster.  Lang gul sti er 20 km. Lang gul sti byder udover turen rundt om søen også på en tur gennem ”Gjæven”. Rød sti går forbi Sortehusene, som er to strategs huse med ålekiste. Fugle- og dyrelivet er rigt omkring Stubbergård Sø. Du kan være heldig at se fiskeørnen jage over søgen, et firben, der soler sig eller de toppede lappedykkeres dans på vander. Måske støder du også på spor efter oddere. Kreaturene på arealerne er fredelige. Hunde på IKKE medtages i indhegningerne - heller ikke i snor! De to små stråtækte huse ved søen er Sortehusene. I det ene hus findes en kongelig privilegeret ålekiste. Det er en fælde til fangst af ål, når de følger med vandstrømmen ud mod havet. Det andet hus har været bådehus for søens erhvervsfiskere. Bådhuset er åbent og informationstavler fortæller mere om søen og området. En lille del af det oprindeligt firfløjede nonnekloster Stubber Kloster er bevaret. Selv i dag fornemmer man, hvilket afsondret og tilbagetrukket liv, nonnerne førte. Klostret nævnes første gang i 1268 som Claustrum Stubbetorp og har formentligt tilhørt bennediktinerordenen. Efter reformationen i 1536 blev klostret overtaget af kronen og forlenet til Ivar Juel, som forpligtede sig til at sørge for de 12 nonner. Ruinen er åben for publikum.   Vandrestier Se på kort
   Kunstskolen Sønderbygaard

  Velkommen til Kunstskolen Sønderbygaard

  Kunst, malekurser og fantastisk natur er nogle af de ord som kan beskrive den store smukke kunstskole Sønderbygaard. Her dannes rammerne for mange kunstnere året rundt. Fra Sønderbygaard drives både galleri, malekurser, online kunstskolen www.ArtAcademy.dk og forlaget Cikuna, som udgiver bøger om maleri. 

  På kunstskolen vil du møde os i det store hus. Du kan se atelierne, møde kunstnere som arbejder og gå en tur i haven og i landskabet omkring gården.

  På væggene hænger malerier af kunstner Christina Kjelsmark. Motiver af blomster, vestjyske landskaber og billeder fra Afrika, Canada og Færøerne. Christina Kjelsmark er professionel kunstner og tilknyttet bl.a Midtjyllands Kunstcenter i Bryrup. Denne weekend kan hun mødes på hjemmebanen, hvor hun fortæller om sin kunst og viser, hvordan hun maler de store billeder. Begge dage kl 13 og kl 15.

  Mød også arbejdende kunstnere og kursister fra kunstskolen som vil male i galleriet i løbet af dagene. 

  Vi glæder os til at møde dig og fortælle om vores malekurser om vores online kunstskole Art Academy, hvor kunstnere fra flere lande modtager undervisning over nettet.

  Der er kaffe på kanden og hygge i stuen. Vi ses til åbne døre.

   

   

   

   

   

  Læs meget mere om åbent hus dagene på hjemmesiden

  www.ArtAcademy.dk og på www.Kunstognatur.dk  

  Kulturoplevelser Se på kort