Lillebælt - Nyd nærværet

Lillebælt

Destination Lillebælt

Loading...
Vælg oplevelser
  Eksempler på oplevelser
   Lillebæltværftet

  Lillebælt-Værftet

  Det nuværende bådebyggeri blev grundlagt i 1855 af Mads Illum Petersen, broder til Hans Illum Petersen "Sølyst". Her blev der bygget "lillebæltsjoller", smakkejoller på 19-23 fod, der bl.a. blev brugt til marsvinfangst, fiskeri og lodseri, samt fra slutningen af 1890èrne hoved- og slæbejoller til det fremvoksende bundgarnsfiskeri.

  Her kan du bl.a. også se den gamle Bloksav fra 1905, der stadigvæk bruges til opskæring af planker, bedding fra 1915, skibsbygningshallen blev bygget i 1949. I 1997 overtog foreningen Lillebælt-Værftet stedet og siden er stedet drevet som et kombineret museumsværft med søfartshistorisk center og ikke at forglemme et funktionsdygtigt skibsværft.

  Mødelokale på 1. sal med udstilling om værftet, havnen, fiskeri, søfart og både.

  Lillebæltværftet rummer også to jollehuse, hvor man i det ene hus kan opleve udstillingen om områdets maritime historie. Værftet er desuden hjemsted for Lillebælt Smakkelaug, der vedligeholder og sejler gamle smakkejoller. Lillebælt Smakkelaugh holder primært til i det andet jollehus, hvor Laugets joller ligger ved jollebroen. Værftet er stadig i drift med reparation, restaurering og nybygning af træfartøjer og samtidig er det en aktiv kulturscene i sommer månederne. 

  Jollehusene er åbent ved arrangementer på værftet og ellers ved henvendelse på værftet.

  Kulturoplevelser Se på kort
   Fisketur med M/S Fortuna M/S Fortuna stævner ud fra Gl. Havn i Middelfart, så pak picnickurven og tag ud på fisketur. Fisketurene er for alle med hang til at få snøren i vandet. Vi sejler ud fra Gl. Havn i Middelfart, hvor vi sejler ud i åbent vand i ca. 5 timer. Vi ligger et sted i Lillebælt, alt efter hvor fangstmulighederne er størst – og så gør det jo ikke noget, at fisketuren foregår i de smukke omgivelser omkring den gamle og nye Lillebæltsbro..

  Til fisketuren skal du selv medbringe fiskestang, eller du kan leje en ombord.

  Lovpligtigt fisketegn kan købes på nettet gennem linket i højre side. Se afgange og book her
  Vandoplevelser Se på kort
   Trolden - Bryghus og Destilleri Besøg Trolden Bryghus og Destilleri: Vi tilbyder en oplevelsesrig og nærværende rundtur i mikrobryggeriet og whiskydestilleriet. Kom helt tæt på produktionen af ægte håndlavede specialøl og smag på det herlige øl. Vores guide fortæller om bryggeteknik og øltyper. Trolden Bryghus er etableret i 2005, og opkaldt efter Troldhede-Kolding-Vejen Jernbane, der indtil 1968 kørte med brunkul fra Troldhede ned over Jylland til Kolding, hvor den smukkeste del af strækningen siges at ligge. Trolden øl er dansk mikroøl. Vi laver det selv - lige her i mikrobryggeriet i Kolding. Tapning og eftergæring på gammeldags manér efter "Champagnemetoden", hvor gæren selv producerer de liflige bobler og samtidigt sikrer en uovertruffen holdbarhed. Se vores hjemmeside www.trolden.com for åbningstider. Madoplevelser Se på kort