Fotograf
Vibeke Maj Magnussen

Stevntilus og Kridt legeplads

En eventyrlig legeplads i Store Heddinge

Legepladsen, der ligger mellem Kronhøjvej og Jernbanegade i Store Heddinge, giver plads til både leg og fantasi. Legepladsen indeholder en lille skov af høje pæle, som børnene kan klatre på. Er det mon bundgarnspæle i havet, hvor fiskenet er spændt ud imellem? Kan man ”falde i vandet” eller er jorden mon ”giftig”? Her kan fantasien bare få frit løb.

Igennem muren og ind mellem pælene ”sejler” det eventyrlige fartøjsvæsen - Stevntilus. Stevntilus er en ægte fiskevandsflyver med åbent gab og turkisfarvet tunge, som børnene kan kravle op ad – hvis de tør at blive ”spist”!

Legepladsen er omkranset af en mur af gamle kridtbyggesten, som engang er skåret ud af Stevns Klint. Det er den samme slags sten, som mange af Store Heddinges gamle huse er bygget af. Dermed binder legepladsen Stevns Klint, havet og byen sammen i et.

Baggrund

Legepladsen er skabt som en del af et projekt igangsat af Store Heddinge Borger- og Handelsstadsforening og er økonomisk støttet af Stevns Kommune, Udvikling Stevns (LAG-midler), Stevnske virksomheder og private borgere. Disse midler samt med en masse frivilligt arbejde har gjort projektet muligt. Legepladsen er primært bygget af stevnske virksomheder og store dele af den er designet af den lokale tegnestue Tingtegneriet.  

Adresse

Jernbanegade 6A
4660 Store Heddinge
Danmark

Andre Børneoplevelser

i sejleruniverset Sydsjælland og Møn
Copyright 2024 © Havneguide.dk