Fotograf
Tage Klee

Nyord

Inden du passerer broen fra Møn møder du en trylleskov, som efter broen er erstattet af fuglereservater, salg af whisky i løs vægt og et bekymringsløst ø-liv.

Trylleskoven er Ulvshale Skov, som ikke ligner nogle andre danske skove. De væltede træer, den bølgende, stenede skovbund, de små vandhuller og de mange plantearter, giver skoven sit helt eget mystiske særpræg. Fuglereservatet på Nyords store enge er hjemsted og rasteplads for fugle i tusindvis. I aftentimerne, når solen står lavt samles svaler og stære og fremviser de mest fantastiske flyvekunststykker over engene.

Butikken Noorbohandelen er en attraktion i sig selv. Den sælger whisky i løs vægt, som du vælger selv fra den store whiskyvæg. Måske køber du også lokalt producerede fødevarer som sennep med jordbærsmag eller andre specialiteter for at have en dejlig bid af Nyord med hjem.

Det virker reelt på noorboerne, sådan hedder de lokale beboere på Nyord, som om de lever et bekymringsløst ø-liv. Om det skyldes naturen, freden, bil-forbuddet i byen eller whiskyen vurderer du selv.
Måske er det ikke kun overtro, at man ved at lægge et enebær i en krukke i Nyord kirke samtidig efterlader sine bekymringer. Husk at plukke enebærret på Ulvshale hede på vej til kirken. 

Adresse

Nyordvej 1
4780 Stege
Danmark

Andre Shopping

i sejleruniverset Sydsjælland og Møn
Copyright 2024 © Havneguide.dk