Tillykke til Tunø - Årets Ø 2024/2025

24. maj 2024
Tunø Årets Ø

Nedgang er vendt til fremgang på den lille ø midt i det blå Østjylland

Tunø overhalede i den afgørende slutspurt Anholt og Aarø, da Forenet Kredit, Sammenslutningen af Danske Småøer og Landdistrikternes Fællesråd valgte at lade den fornemme titel: Årets Ø, gå til øen, der ligger mellem Samsø og Jylland og hører til Odder Kommune. Med prisen følger 50.000 kr. samt yderligere 20.000 kr. til en stor fest for alle de fastboende på øen.

Udvælgelsen af kandidater til Årets Ø 2024-2025 har båret overskriften: Det gode liv på øen – hele året rundt, og ifølge priskommitéen har Tunø gjort sig bemærket:

– Tunø vinder prisen som Årets Ø 2024-2025, fordi de har lavet en imponerende turnaround. De har haft en masse modgang, men de har vendt udviklingen og har nu et stigende antal øboere, hvilket er virkelig godt klaret i disse tider, siger Mette Ravn, der er formand for priskomitéen og bestyrelsesmedlem i Forenet Kredit, i en pressemeddelelse.

Godt samarbejde bag gode resultater

Af pressemeddelelsen fremgår det også, at den positive udvikling på Tunø, tilskrives et konstruktivt samarbejde mellem Tunø og Odder Kommune. Ø-udvalget for Tunø, som består af 5 ø-valgte medlemmer og 5 kommunalbestyrelsesmedlemmer, udarbejdede en handlingsplan, og den gav resultater:

  • Medio april 2023 blev antallet af daglige færgeafgange udvidet fra 2 til 4.
  • 8 lejeboliger bliver bygget på den gamle skolegrund og skal stå færdigt i 2025.
  • En ny el-færgen forventes indsat i 2026/27.
  • Nye bade-, toilet- og opholdsfaciliteter til lystsejlere og flere rekreative områder på Tunø Havn skal være gennemført 2026/27.

Ø-udvalgets arbejde stod ikke alene. I januar 2023 blev Tunø Købmandsandel stiftet, og i løbet af 4 måneder blev der tegnet andele for kr. 360.000 fordelt på 250 andelshavere – og Tunø Købmandsgård og Cafe genåbnede den 1. maj 2023, efter at have været lukket i 4 måneder.

Postgården blev indviet i påsken 2023 – det er et sted, hvor lokale kunsthåndværkere har workshops, udstilling og marked. Og Tunø Dage med musikarrangementer, samt Tunhallas vikingelejr er to nye aktiviteter, som tiltrækker besøgende til øen.

Sæt kursen mod Årets Ø

Over 10.000 gæstesejlere anløber årligt Tunø havn, og Havneguide.dk kan godt forstå valget af Årets Ø er faldet på Tunø. På havneguide.dk kan du også finde alle grundene til at sætte kursen mod øen, der har over 71 faste beboere, et hav af foreninger, og hvor helsårs- og fritidsbeboere hjælpes ad med at skabe aktiviteter hele året som f.eks. fællesspisninger, vikingemarked, og øvrige kunst- og kulturoplevelser.

Gå på opdagelse i Tunøs bud på gode oplevelser på Havneguide.dk’s sejlerunivers: Småøerne

Besøg Tunø Havn på Havneguide.dk og tjek sejlforhold, priser og faciliteter ud.


Flere nyheder

Copyright 2024 © Havneguide.dk