Sejl til det smukke Guldborgsund: Nu er farvandet korrekt afmærket - husk det nye søkort

14. juni 2022
Guldborgsund Sydlige del

Nu er farvandet korrekt afmærket i Guldborgsund syd

Det er med stor glæde, at myndighederne justerede afmærkningerne i den sydlige del af Guldborgsund i slutningen af 2020, og at søkortet nu viser mindstedybder på 2,1 meter ved middel vandstand.

For sejlere med elektroniske søkort har det måske taget lidt tid at opdatere til de nye søkort, pga. opdateringer, men husk også at tjekke, hvis I sejler den vej. 

Der er vand nok

Sejlerne kan trygt sejle igennem Guldborgsund, naturligvis ved at udvise godt sømandskab og holde øje med afmærkningerne, som så mange andre steder.

"Blandt de lokale sejlere har man længe vidst, at der var vand nok i den sydlige del af Guldborgsund. Men en fejl i søkortet fra 2016 viste noget andet. Det er der nu rettet op på, og i de lokale sejlklubber, havne og foreninger, ser man igen frem til at modtage flere sejlerturister. 

Foran ligger et arbejde for at udbrede budskabet om fri gennemsejling og korrekte vanddybder, især til de sejlere, der har været påpasselige med at vælge denne rute. De skulle gerne få lysten tilbage igen til at vælge den smukke gennemsejling fra Østersøen i syd til Smålandsfarvandet i nord," siger Palle Tørnqvist, der er talsperson for arbejdsgruppen SIG, Sejlklubberne i Guldborgsund, der har været med til at kæmpe for at justeret afmærkningerne.

En sejleroplevelse for alle

Sejler I til Guldborgsund passerer I et flodlignende farvand i syd, men jo længere i sejler mod nord, udvider sundet sig tragtformet og ender ved byen Guldborg. Her passerer i Guldborgbroen og sejler ind i Smålandsfarvandet mod Sydsjælland.

Undervejs kan I nyde en fantastisk natur, og små autentiske lystbådehavne med stor gæstfrihed. Er man til kultur, shopping og gode spisesteder, er Nykøbing Falster et besøg værd. Gå ikke glip af byens Middelaldercenter med masser af aktiviteter for børn. 

Havne undervejs

I passerer en række hyggelige og stemningsfyldte lystbådehavne undervejs. Læs mere her om de enkelte havne, her på Havneguide.dk om:

Gedser Lystbådehavn
Nysted Lystbådehavn
Toreby Havn
Nykøbing Falster Lystbådehavn
Nykøbing Falster Lergraven
Guldborg Falster Bådebrolaug
Guldborg Lystbådehavn

Fakta: 
Søfartsstyrelsen oplyst om rettelsen i Efterretninger for Søfarende, uge 34, 2020, hvor de nye positioner blev oplyst for sømærkerne mellem Kong Frederik IX's Bro i Nykøbing og Nordmands Sand syd for Hasselø.

Foto: Knud Erik Kristensen.

 


Flere nyheder

Copyright 2024 © Havneguide.dk