Glenten Motions- og Legerum

Slå dig løs i et motions- og legerumsanlæg i Knurrenborg Vang i Fredensborg! Kun få kilometer syd for Fredensborg ligger et grønt område med plads til, at både børn og voksne får sved på panden under motion og leg på de udendørs redskaber.

Centrum for anlægget er en stor naturlegeplads for børnene, der er omringet af 12 motionsinstrumenter for de voksne. Det giver rig mulighed for, at familiens børn kan slå sig løs, mens de voksne træner. Anlægget har desuden en helt enestående udsigt over skoven fra Lysthusbakken, hvor Glenten Motions- og Legerum ligger.

De 12 motionsinstrumenter er bundet sammen af en balancebom, så en tur rundt på pladsen giver mulighed for træning af alle større muskelgrupper samt balance, koordination og kondition. Temaet for anlægget er ”danske dyr og insekter”, så ud over motion for store og små er også naturformidling i fokus.

Små 350 meter syd for motionsrummet i den nordlige del af Knurrenborg Vang ligger en stor lejrplads med bålplads, grill, muldtoilet, bord og bænke ved et bjælkehus bygget som shelter. 100 meter fra den store plads ligger desuden et mindre shelter. Tilsammen kan I overnatte 8 personer på lejrpladsen, men pladsen kan også bruges til en hyggelig skovtur med familie eller venner – eller til en velfortjent frokost i det fri, når I har klaret dagens motion i Glenten Motions- og Legerum.

Glenten Motions- og Legerum ligger i Knurrenborg Vang, som er en lille skov på omkring 109 hektar med et fint net af stier og veje, hvor du passende kan tage en løbe- eller cykeltur, før du binder an med motionsinstrumenterne.

Til trods for endelsen på stednavnet ”-borg”, har der næppe været en borg i området. I stedet er det højst sandsynligt brugt ironisk om et lille, sølle hus i området. ”Knurre” kan betyde noget knudret eller en knast, men har højst sandsynlig hentydet til gnavenhed blandt de fattige beboere i områdets huse. Hvad end det betyder, så er navnet gammelt: Det optræder første gang i år 1613.

Næsten 200 år senere, i 1805, blev Knurrenborg Vang etableret som skov – indtil da havde man brugt området til både afgræsning og træhugst, hvilket sled meget på træerne. Nu, endnu 200 år senere, glædes talrige motionister til fods, på cykel og til hest hver uge over at kunne benytte skovens smukke omgivelser som ramme for deres fritidsaktiviteter.

Læs mere om Knurrenborg Vang her: her, og download folder om Glenten Motions- og Legerum på Fredensborg Kommunes hjemmeside.

Kilde: Fredensborg Kommune og Naturstyrelsen.
Billede: VisitDenmark / Niclas Jessen
Koordinater:  Bredde: 55.961060, længde: 12.429662

 

 

Andre Aktiv i naturen

i sejleruniverset Nordsjælland
Copyright 2024 © Havneguide.dk