Kystbyen Thorsminde

Hovederhvervet er fiskeri, og det har naturligvis sat sit præg på byen. Det er altid spændende at se, når kutterne kommer ind fra havet og losser fiskene. Havnen ligger lige bag klitterne og indsejlingen og afgrænses af to lange moler ud i Vesterhavet. En spadseretur ud på molerne er – uanset vejret – altid en oplevelse.

Hele området er et yndet område for lystfiskere fra tidlig forår til sen efterår med mulighed for at fiske i både hav og fjord. Sild, makrel, havørred og laks er blot nogle af de arter, du kan få på krogen. Husk at indløse Fisketegn enten online eller på turistkontoret i Vedersø.

Du kan også besøge Thorsminde til Den store sildedag og Fiskens Dag. I Den Røde Auktionshal afholdes der i sommermånederne fiskeauktion for turister. Følg godt med – for det går stærkt! Hold øje med de aktuelle begivenheder på Thorsmindes hjemmeside.

Hos Nørgaard Fisk & Røgeri kan du smage på de lækre friskfangede fisk fra havet og fjorden.

Thorsminde har også en interessant historie at fortælle. Én af de største strandingsulykker med næsten 1400 omkomne skete i 1811 ud for Thorsminde. Her forliste to store engelske linieskibe St. George og Defence. Denne tragiske begivenhed er baggrunden for, at det første Strandingsmuseum St. George blev grundlagt i Thorsminde, og på museet kan man i dag se en lang række genstande fra de to engelske skibe. 

Thorsminde tilbyder den perfekte ramme for mange aktiviteter i og på vandet. Mange kommer her for sejlads og surfing. Havet og Fjordens Hus er et vandsportscenter med kajakroning, roing, dykning, coastalroning, svømning og stand-up paddle boards.

Fra den 26. juni til 19. august 2020 øges badesikkerheden på Thorsminde Strand. Det eksisterende flydetov mellem molerne i Vesterhavet suppleres med et livreddertårn og livreddere fra TrygFonden.

Thorsminde er med sin unikke beliggenhed en del af Geopark Vestjylland og Naturpark Nissum Fjord.

Se stemningsbilleder fra Thorsminde. Se video fra Thorsminde.

Andre Turforslag

i sejleruniverset Limfjorden
Copyright 2021 © Havneguide.dk