Vesterø Havn, Læsø

Læsø er den største ø i Kattegat beliggende midtvejs mellem Frederikshavn og Göteborg. Allerede, når du anløber Vesterø Havn, afslører den kridhvide sandbund og det azurblå vand, at du er kommet til en paradisø for vandhunde og naturelskere. En af øens bedste og mest børnevenlige badestrande ligger på højre side af havnen – lige efter færgelejet. Øen er 118 km2 stor og har ca. 1.800 indbyggere.

Jomfruhummer på menuen

Læsø har et veletableret fiskerierhverv, der sammen med turismen er afgørende for øens beskæftigelse. Her er det især jomfruhummer-fangsten, der driver værket. Læsø Fiskeindustri holder til i Østerby Havn, mens Vesterø også er hjemhavn for en håndfuld fiskekuttere og du kan se deres rødmalede redskabshuse på kajen. 

Læsø bugner af gourmetmad og delikatesser. Prøv fx honning fra den brune bi og Læsø Sydesalt der bliver lavet som i middelalderen. På havnen i Vesterø finder du også VesterØL, som har vundet mange flotte priser for deres madkunst.

Gode havnefaciliteter 

Vesterø Hav byder på moderne faciliteter for gæstesejlere. Her er udover en servicebygning, køkken, legeplads, Wi-Fi og vaskeri med vaskemaskine og tumbler. Der er betalingsautomat til havneafgift og et lille infokontor med computer til fri afbenyttelse. Der er et tankanlæg med diesel.

Wifi: Vesteroehavn. Kode: 12345678.

Cykler og bus til tur på øen

Det er meget fint at opleve Læsø på en cykel. Du kan leje cykler 400 meter fra havnen. Læsø er flad som en pandekage og afstandene er overkommelige. Der afgår desuden bus direkte fra havnepladsen til Byrum (7 km) og Østerby Havn (20 km). Bussen er gratis for alle.

Friske fisk og god information

Ved havnen er der flere spisesteder, iskiosker og en fiskehandler med friske fisk og lækre fiskeretter. Turistkontoret ligger lige ved kajen sammen med færgekontoret, og her er I velkommen til at få tips til jeres ophold. Fortsætter I op ad hovedgaden, er der en dagligvarebutik, tøjbutikker og en tømmerhandel. Gas kan hentes på campingpladsen, ca. 2 km fra havnen.

Wellness i havnekirken

Vesterø Havnekirke er forvandlet til Læsø Kur. Her får du forkælelse og wellness baseret på øens salt samt ler og havalger. Kirketårnet er bevaret, og det er en stor oplevelse at være i rummet og mærke akustikken, mens man kigger ud over Kattegat.

Badebro og badestrande

Ved havnen er der en meget populær badebro tæt ved den børnevenlige badestrand, som starter lige syd for havnen og strækker sig flere kilometer mod syd. Ved Sdr. Nyland ca. 5 km fra havnen finder du badestranden Stokken, som er sin helt egen ø med form som en stok. Du må vade igennem det lave vand for at komme derover. God ide med badesko. Her kan du sanke muslinger og østers, og du kan plukke kveller til din salat.
Inden du kommer helt ud til Stokken, kan du dreje til højre ad Fannemandsvej – her finder du Fannemandsfærgen, som er en trækfærge, der også tager cykler. Så kan du komme tørskoet over Kirkeflodens udmunding.
Ved de sydlige kyster er der lavt vand mange kilometer ud, og når vinden er i nord flere dage i træk, er fjæren ofte helt tørlagt. På nordkysten er der dejlige badestrande, hvor det bliver hurtigere dybt; Storedal, Hvidebakker, Østerby Strand og Danzigmand. Der er høje klitter at gemme sig i ved Hvidebakker og Danzigmand. 

Særligt for børn

Storhaven er en gårdbutik ved Byrum, hvor børnene kan komme tæt på dyrene. Der er kattekillinger, geder, æsler, gæs, påfugle, kaniner og dværggrise. Her finder du også en god legeplads, en hyggelig café og den lækre Læsø Is.
Læsø Antik & Retro ligger også tæt ved Byrum. Det er en familierestaurant med masser af aktiviteter for børnene; hoppepude, grave guld, minigolf og svævebane. Der er også spændende dyr at kigge på; æsler, alpaca, egern og kænguru samt kamelerne Polle og Erik. (Erik er i øvrigt opkaldt efter brugsuddeleren i Dagli’brugsen, Vesterø)
I Byrum kan du fra Læsøtårnet se hele øen, og i Museumshuset, er der en udstilling med den store sølvskat, der blev fundet i Vesterø i 1982. 
Der er gode legepladser flere steder på Læsø, bl.a. ved Saltsyderiet. Her kan børn og voksne syde deres eget salt.
På Læsø Turistkontor kan du købe et hæfte med Ø-skattejagt. Der er fem poster og når du har klaret skattejagten, får du en fin medalje.

Læsø Salt

Er du på Læsø må du ikke gå glip af et besøg i Læsø Saltsyderi. På grund af Læsøs særlige geologi dannes der saltholdigt vand under de store strandenge på Rønnerne. Tilbage i middelalderen var saltsydningen Læsøboernes eneste indtægtskilde igennem 500 år. Siden 1991 har man igen sydet salt, som man gjorde dengang. Kom ud og besøg saltsyderne på kanten af Rønnerne. Der er ingen entré og gratis foredrag af 20 minutters varighed flere gange dagligt fra påske til uge 42.

https://www.visitlaesoe.dk/laesoe

Faciliteter

i Vesterø Havn
 • bad icon på havneguide.dk
  Bad
 • grill icon på havneguide.dk
  Grill
 • autocamper icon på havneguide.dk
  Autocamper
 • legeplads icon på havneguide.dk
  Legeplads
 • toilet icon på havneguide.dk
  Toilet
 • cykeludlejning icon på havneguide.dk
  Cykeludlejning
 • Icon slæbested på havneguide.dk
  Slæbested
 • elektricitet icon på havneguide.dk
  EL
 • kran icon på havneguide.dk
  Kran
 • indkøb icon på havneguide.dk
  Indkøb
 • diesel icon på havneguide.dk
  Diesel
 • Icon spisested på havneguide.dk
  Spisested
 • wifi icon på havneguide.dk
  Wi-Fi
 • vaskemaskine icon på havneguide.dk
  Vaskemaskine
 • tørretumbler icon på havneguide.dk
  Tørretumbler
 • hjertestarter icon på havneguide.dk
  Hjertestarter

Spisesteder

i nærheden af havnen

Læsøfærgen – Margrete

Havnepladsen 1
9940 Læsø
Danmark

Læsøfærgen - Ane

Havnepladsen 1
9940 Læsø
Danmark

Den lille deli

Havnepladsen 2
9940 Læsø
Danmark

Mortens Fiskehandel

Havnepladsen 3
9940 Læsø
Danmark

VesterØL

Havnepladsen 5
9940 Læsø
Danmark

HAVNEBAKKEN

Lærkevej 6
9940 Læsø
Danmark

Strandgården Badehotel

Strandvejen 8
9940 Læsø
Danmark

Læsø Camping og Hytteby

Agersigen 18 A
9940 Læsø
Danmark

Begivenheder

i nærheden Vesterø Havn

Seværdigheder

i nærheden af Vesterø Havn

Andre havne

i nærheden af Vesterø Havn

Vesterø Havn

Østerby Havn

Sæby Havn

Hirsholm Havn

Frederikshavn Marina

Voersaa Fiskerleje

Rønnerhavnen

Strandby Lystbådehavn

Asaa Lystbådehavn

Hou Lystbådehavn - Ved Limfjorden

Copyright 2024 © Havneguide.dk